Hallo-academie brengt KunstRai naar mensen via peperbus

Vanuit de gedachte ‘De KunstRAI naar de mensen brengen’ transformeren kunstenaars vanaf deze week, Amsterdamse ‘peperbussen’ om tot kunstwerk. Ze staan op markante plekken en worden gratis ter beschikking gesteld en geprepareerd door Centercom. Deze ‘live art experience’ is bedacht door de studenten van de Hallo© Academie voor toegepaste creativiteit, meldt een persbericht vandaag (zie ook). De begeleiders waren Erik Kessels (KesselsKramer) en Wim Michels (Hallo Academie). Het project kwam tot stand ism Erik Hermida van de KunstRAI (15 t/m 20 mei in Amsterdam). De jaarlijkse kunstbeurs heeft een grote naam in binnen- en buitenland. ”Het is de uitgelezen plek voor kunstliefhebbers om een volledige dwarsdoorsnede van de hedendaagse kunst te ervaren. Om ook jongeren hiervan overtuigen, bedachten de Hallo-studenten bovengenoemde experience.”Het resultaat valt op drie plaatsen in de Amsterdamse binnenstad te ervaren: Herengracht hoek Herenstraat, Prins Hendrikkade tegenover Amsterdam CS, Ruijsdaelkade hoek Ceintuurbaan. Kunstenaars zijn het duo Graphic Surgery van de Mini | galerie (inmiddels zichtbaar op Herengracht, hoek Herenstraat), Hugo Kaagman van galerie Art Kitchen vanaf 13 uur op de Ruijsdaelkade, hoek Ceintuurbaan en een ‘mystery’ kunstenaar, tegenover het Centraal Station Amsterdam vanaf dinsdagmiddag 14 mei. Aldus het persbericht van Hallo.
PS Do u like this blog?

 

Lees ook:Reclameman Erik Kessels en Lou Reed curator New York Photo Festival 2010
Lees ook:Reclame voor princessen werpen van reclamebureau
Lees ook:Feiten over XTC-pil op een rij in nieuwe Sire-campagne ‘Slik jij zomaar alles?’
Lees ook:Even reclame maken voor Adidas’ nieuwe Ajax-voetbalshirt
Lees ook:Alien geboren, dat zien we, maar waar komt dit vandáán?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.