Robeco, Rabo, Philips storten zich op skipiste-reclame

Reclame maken op radio of televisie, in de krant of toch op internet? De Rotterdamse belegger Robeco bedacht iets anders: adverteren op de skipiste. De naam van het bedrijf prijkt ook dit seizoen op bijna duizend opvallende borden in vijftig grote sneeuwgebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Met de vorige maand begonnen Alpen-campagne rekent Robeco op een bereik van twintig miljoen skiërs, onder wie ook een deel van de één tot anderhalf miljoen Nederlanders die dit jaar op de lange latten staat, aldus het AD. Philips en Rabobank zijn in Robeco's witte voetsporen gestapt. ‘'Er

zijn liften waarin in één seizoen zon 800.000 mensen zitten. Die lezen onze naam,'' zegt Dorkas Koenen, directeur marketing bij Robeco. De skipistes hebben grote mogelijkheden voor buitenreclame, wordt gezegd. Een van de zeventig stoeltjesliften die door Robeco is aangekleed, is de Flimsattelbahn in het Zwitserse plaatsje Samnaun. Tijdens de minutenlange zit op weg naar buurdorp Ischl in Oostenrijk, komen wintersporters de naam Robeco bijna tien keer tegen. Het financiële concern is niet het enige dat hier reclame maakt. Ook de automerken Nissan en Porsche, Canon (fototoestellen) en Head (skis) bestoken de passanten op de skihelling met hun producten.

Met de advertenties, in het Duits, Engels (Beat the competition staat op de affiche op bijgaande foto) en Frans, hoopt Robeco een brug te slaan tussen de eigen handel en de pieken en dalen van de populaire bergsport. ,,Waarom de skipistes? We zijn een internationaal bedrijf en mikken ook op de groep jonge mensen die geld opzij kan leggen.'' Robeco krijgt veel reacties op de campagne, aldus het AD. Koenen: ‘'Mensen vinden het sympathiek en grappig, waarderen het met het cijfer 8,8. Misschien moeten we deze reclame maar eens insturen voor een reclameprijs.''

 

Lees ook:Robeco en Concertgebouw: al 25 jaar een duurzame relatie
Lees ook:Oranje Express-reis naar Max Verstappen en Grand Prix van Oostenrijk op circuit Red Bull
Lees ook:Honda trekt zich terug uit Formule 1- team staat te koop
Lees ook:Deze advertentie over ING Car Lease is duidelijk genoeg toch?
Lees ook:Groen bloed doet mens goed zegt Maandag-reclame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.