NPO zoekt nieuwe Raad van Toezicht per advertentie

In de -hopelijk oneindige- serie Weer Eens Wat Anders In De Reclame- deze keer een personeelsadvertentie. Geplukt woensdag j.l. van de VKBane n-pagina van de Volkskrant. Zes leden, inclusief een voorzitter, worden gezocht voor de Raad van Toezicht van de NPO/Nederlandse Publieke Omroep. Waarvan ik mij afvraag hoeveel die te vertellen hebben -of willen hebben- in de praktijk. Wat ik me over meer Raden van Toezicht afvraag. Maar dit terzijde. Ze worden gezocht omdat de zittingstermijn van de huidige Raad van Toezicht per 1 januari 2016 afloopt. KLIK erop om wat te vergroten, maar leesbaar zal-ie niet worden. Veel meer informatie -over NPO,de verschillende profielschetsen en sollicitatieprocedure- is te vinden op de site van het Nationaal Register, dat is geselecteerd om de zoekactie en de selectie van de zes te begeleiding. Reageren voor 21 september.

De leden worden bij Koninklijk Besluit benoemd op voordracht van Sander Dekker, de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat is de man die al geruime tijd op het oorlogspad is wat betreft de Publieke Omroep. En terecht. ”Benoeming geschiedt voor vijf jaar. De leden kunnen voor maximaal nog een periode van vijf jaar worden herbenoemd.” Wat erg lang allemaal in deze zo snel veranderende tijden.

Lees ook:Anti-bezuinigingsspotjes publieke omroep moeten stoppen van VVD
Lees ook:Dekker tegen programma-onderbrekende reclame op Publieke Omroep
Lees ook:VPRO weer op zoek naar nieuwe leden (steun die omroep!)
Lees ook:Wegens te weinig reclame: omroep wil 125 mln extra
Lees ook:Regionale omroep adverteert met noodkreet voor minister Plasterk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.