Archief: juli 2012

Kritiek Kirsten Verdel op reclamebeleid politieke partijen

Mark Rutte kondigde aan pas op 25 augustus campagne te gaan voeren voor de VVD, en dan dus uit zijn rol als boven de partijen verheven rol van premier te stappen. Het ziet er naar uit dat ook andere partijleiders pas ver in augustus met hun boodschap komen. Het is vakantie in Den Haag. ”Ik heb nieuws voor ze: dan is het te laat,” waarsch uwt communicatie-expert Kirsten Verdel in een artikel in de NRC Next van gisteren over de oorverdovende stilte van de kant van VVD, CDA, D66, SP en Groen Links. ‘Waar blijft de campagne,’ kopt het stuk. PvdA en PVV brachten hun verkiezingsspotjes al in de media. Maar daar komt nog wat bij, betoogt de oud-medewerker van de Obama-campagne. Verdel: ” Iedereen weet nu wat de PVV als hoofdthema voor de verkiezingen heeft: minder Europa. Bij veel andere partijen is het voor kiezers (en soms ook voor de partijen zelf) vaak volstrekt onduidelijk wat hun hoofdboodschap is. Als ze die al hebben.”

Heeeeeeeeee, Peter. Onbeperkt mobiel: KPN doet ‘t gewoon

Heeeeeeee. KPN komt met nieuwe abonnementen van KPN Mobiel voor consumenten en een nieuwe reclame-slogan, oftewel pay-off: ‘KPN doet ‘t gewoon.’ Een van de meest in het oog springende vernieuwingen van die abo’s is ‘onbeperkt mobiel bellen en sms-en’ voor een vast bedrag per maand. Voor slechts €40,- per maand kun je werkelijk zo vaak en zo lang mobiel bellen en sms’en naar alle vaste en mobiele nummers in Nederland als je maar wilt, zeggen ze in een persbericht vanmiddag. ”Dit is niet alleen heel interessant voor ‘veelbellers’ maar ook voor consumenten die nu minder bellen dan ze willen, omdat ze bang zijn voor een te hoge rekening.”  De introductie van

Hoofdrol Daphne Groeneveld in spotje voor Dior Addict

Een vrolijke hoofdrol voor het jonge Nederlandse topmodel Daphne Groeneveld in deze leuke commercial voor Dior Addict: ”The new fragrance. Be irresistible, fun, chic, audacious… Be Iconic!”  En wat een fanmail voor Groeneveld, via You Tube. ”Daphne…. is unbelievably gorgeous!!!!!” zegt MrTeejaysingh. En Samedcanx: ”DAPHNEEEEEEE WE ARE PROUD OF YOU, XXOXO NETHERLANDS.”  Bronxah3 houdt het kort: ”Im in love♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥­♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥.” Guccibabe84 zag iemand anders in Daphne: ”Brigitte Bardot .” De song is I love you oh no van de groep Plastics. Bron: rechtstreeks.

De bikinivrouw van James Bond en het … Kruidvat-spotje

Nogal wat beroemde filmvrouwen kwamen de afgelopen decennia fraai de zee uit lopen. Ik herinner me als eerste Bo Derek, gevolgd door Ursula Undress, nee, Andress, en Halle Berry, allebei in James Bondfilms. En toen was er de grote knipoog van… Kruidvat, dat reclame maakt voor eigen merk Solait, ”Het voordeligste A-merk.” Deze commercial is vorige maand weer van stal gehaald, want was twee jaar geleden ook op de Nederlandse buis te zien aan het begin van de zomer. De maker is mij niet bekend. De muziek, een remake van een bekende hit, is gemaakt door  Soundcircus/Kees Kroot, wordt gemeld op YouTube.

Hulp in nood: Apple maakt grappig reclame voor Genius

Als je technische hulp nodig hebt voor je Apple product, staan de medewerkers van de Genius Bar voor je klaar, meldt de site. Apple Genius-mannen zijn het (ik zie nooit een vrouw, trouwens), oftewel store assistants, zijn duidelijk herkenbaar aan hun blauwe t-shirts. In twee grappige commercials wordt zo iemand gevraagd een man te helpen wiens vrouw net is bevallen en een man in een vliegtuig die net voor de landing nog iets wil regelen… Via TIR

Reclamewereld nu ook via Facebook-pagina te volgen

Eindelijk? Ja, want een pagina op Facebook, naast de site, hoort erbij. Reclamewereld.blog.nl, online nieuws magazine over reclame, werd bijna zes jaar geleden begonnen en voor een nieuwe stap als deze was het dus de hoogste tijd (nu Twitter nog). Dus: like it or leave it, zie maar, maar die nieuwe RW-pagina is in ieder geval hier te vinden, mocht je willen laten blijken dat je dit online reclame magazine wel kunt waarderen: http://www.facebook.com/Reclamewereldblog.

Londen staat centraal bij NS en dus even niet Nick en Simon

Deze zomer staat ook bij NS dan Londen Centraal, want de vervoerdersorganisatie is officieel sponsor van NOC*NSF en daarmee van OS Londen. En daar hebben Nick en Simon nog wat moeite mee, blijkt uit deze aardige commercial, gemaakt door reclamebureau DDB. Voor meer informatie over de Olympische activiteiten van NS klik hier of ga naar FB. Op You Tube is er een reactie van iemand die zich afvraagt waarom de reiziger niet centraal staat. En een paar van de ware N&S-fans die het zangduo liever weer centraal ziet staan in nieuwe commercials van de NS. Tja.

Ryan Lochte zwom minder snel dan in spotje van Gillette

I’m Ryan Lochte and I’m here to finish first.” Zegt de Amerikaan nog in deze OS Londen-inhaakcommercial van Procter & Gamble-merk Gillette, gemaakt door reclamebureau BBDO New York. Maar dat liep anders gisteren even anders in de finale van de 200 meter vrije slag: de Fransman Yannick Agnel won en liet favoriet Lochte kansloos. Waarop Lochte sympathiek toegaf: ”Hij was gewoon te snel.” Ook sponsor Gillette had haar ster liever sneller door het water zien scheren. Maar ik heb een tip voor ze: maak een spotje voor de Franse markt met Yannick Agne

Ook buiten Londen worden records gebroken zegt KLM

De relatie tussen de nationale luchtvaartmaatschappij en de nationale luchthaven, KLM en Schiphol, was een tijdje gevoelig. Iets met de tarieven op Schiphol. Deze dank je-inhaakadvertentie van KLM over vervoersrecords op de luchthaven, met een knipoog naar de records bij OS Londen, zal ook daarom gewaardeerd worden op Schiphol. Afgelopen vrijdag heeft de luchthaven weer een record aantal passagiers ontvangen, meldt de advertentie in De Telegraaf vandaag: liefst 777.000 op één dag. Hiervan vloog ruim de helft met KLM en haar Skyteam partners. In De Telegraaf vandaag bedankt KLM haar ”collega’s van Schiphol voor deze samenwerking van formaat.”

Nike breekt met prachtspots in bij OS Londen en Adidas

”Greatness is for all of us… Greatness is whereever somebody is trying to find it.” Prachtig gefilmde commercial van Nike, we zijn niets anders van ze gewend, met goeie teksten, idem. Maar wel controversieel, want dit zijn voorbeelden van wat je noemt ambush (=overval) marketing/reclame. Want de Greatness-campagne wordt internationaal vertoond tijdens OS Londen en de sponsor daarvan is niet Nike, maar aartsconcurrent Adidas. Nike heeft slim het ‘Engelse Londen’ niet genoemd als OS-locatie, maar is wel met succes op zoek gegaan naar andere Londens… ”Greatness isn’t reserved for the chosen few in one special city, it can also be found in London, Ohio