Archief: juni 2012

EK Voetbal: volgt nu na ‘Ik, Zlatan’, boek ‘Ik Balotelli’?

Onmogelijk mens, goed boek,” was het commentaar van Henk Spaan op het boek Ik Zlatan, dat net uit is.Onmogelijk mens,” zou Spaan vast ook zeggen over Zlatan’s collega-spits, Balotelli, van Italië en Manchester City. Maar wát een spits, die Super Mario. Benieuwd of-ie weer gaat scoren tegen Spanje, want dan komt er zeker een boek uit met de titel Ik, Super Mario

Total Recall: reclame-trailer remake klassieker Verhoeven

Piss off redoing classic films Hollywood!!” Roept Timmybus21 boos over deze reclametrailer van de remake van Paul Verhoeven’s Total Recall. De remake -meer informatie hier- van deze actie/sci-fi film van Sony Pictures gaat 3 augustus in première in de VS, geregisseerd door Len Wiseman en als belangrijkste acteurs Colin Farrell, Bokeem Woodbine en Bryan Cranston. Op de YT-site nog twee HD-trailers. Bron Trailers vat het verhaal daar zo samen: ”As the nation states Euromerica and New Shanghai vie for supremacy, a factory worker (Farrell) begins to suspect that he’s a spy, though he is unaware which side of the fight he’s on.” Verhoeven’s klassieker met Schwarzenegger en Sharon Stone ging 12 jaar geleden in premiere.

Nieuwe shirts Ajax: hele advertentiepagina in wakkere krant

De mensen houden de hand op de knip, wat betreft huizen, dure auto’s, keukens en de betere bankstellen, maar toch niet voor, uh, voetbalshirts? Je zou het bijna gaan denken bij het zien van dit reclamegeweld. Want na dat goeie spotje voor Ajax’ nieuwe thuisshirts van de afgelopen week staat er vandaag in de wakkere krant een advertentie van liefst een hele pagina (KLIK erop om wat te vergroten) voor de ‘Thuis-Collectie 12/13‘ van website Ajax Shop, waar-ie ‘exclusief verkrijgbaar’ is. Voor de fans: met officiele bedrukking en gouden eredivisie badge. Mede-ondertekenaars van de advertentie zijn maker/sponsor Adidas en hoofdsponsor Aegon.

EK: Positieve online buzz Heineken, kritiek op ING, Lipton

Behalve ING komt ook Unilever’s Lipton Icetea er niet goed vanaf, in het social media onderzoek over sponsoreffecten dat MarketRespo nse hield tijdens het EK 2012. Meldt vaksite Marketing Tribune. Bavaria is tijdens de poulefase het meest online besproken merk in relatie tot het EK. Over Heineken is men het meest positief online. Het merendeel van de tweets over het wereldwijde biermerk heeft een positief sentiment. Meer in overlees of op MT-site.

Ze werkten ook voor Duitsland, C1000′s EK-pechvogeltjes

De geluksvogeltjes van C1000 die na Oranje’s EK Voetbal-debacle werden omgedoopt tot pechvogeltjes, werken onverminderd krachtig, in hun nieuwe gedaante. Ze werden aangeboden aan Duitse fans, leuk bedacht door reclamebureau Alfred, en zie hoe effectief ze weer bleken. Ook de Duitsers exit EK, in de halve finale. Ze doen het vast niet, het is mooi geweest, maar stel: benieuwd aan wie C1000 ze gaat aanbieden a.s. zondag, voor de finale Spanje-Italië. Als ik het weet, zet ik mijn geld op de tegenpartij

PvdA maakt reclame: spotje Diederik Samsom & familie

De verkiezingen naderen en politieke partijen beginnen hun campagnes voor 12 september. Hier een goed gemaakt spotje van de Partij van de Arbeid, met Diederik Samsom, zijn kinderen en zelfs even zijn vrouw (onherkenbaar gehouden): ‘Goede zorg, het beste onderwijs, een duurzame economie. Voor mijn kinderen, voor hun leeftijdgenootjes, voor de toekomst. Daar strijd ik voor, met alles wat ik in me heb.’ Maker van het op Amerikaanse leest geschoeide verkiezingsspotje is Prospektor, ‘journalistiek productiebureau’ (maar in dit geval tijdelijk ook reclamebureau, blijkt).

Zeg waarom je van je hond houdt: Kayak’s uitlach reclame

Over die hond. ”Because he is so fluffy and so soft.” Tijdens de lange serie zeer korte spotjes van het Amerikaanse online reisbureau Kayak.com moesten de mensen in de zaal in het internationale reclamefestival in Cannes vorige week smakelijk lachen. Ik pikte er vier uit. Zie er meer op YouTube. Iwein Vandevyver van het Belgische reclamebureau Famous schrijft in de Belgische krant De Standaard dat de reeks hem doet denken aan ”uitlach-tv.”  Vandevyver -eens- vindt ze grappig. ”Enfin, dat vind ík. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat er mensen zijn die deze spotjes maar niks vinden, of te raar, of te flauw, of het er moeilijk mee hebben. Oordeelt u zelf. Uitlach reclame.” Geen idee of ze een prijsje hebben gewonnen. Denk van niet.

Huis uit verkoop gehaald dankzij City Box meldt advertentie

Op slag meer ruimte.’ Misschien omdat ik druk met huizen bezig ben de laatste tijd, dat mijn smaak verandert, al dan niet tijdelijk, maar ik moest wel even glimlachen om deze advertentie. Van City Box, gisteren in de Metro. Zit de huizenmarkt muurvast, krijg je dít bedrijf er nog bij stoorzender, worden er nóg minder huizen verkocht

G’zOne Commando-mobieltjes Casio weerstaan alles

Tough is smarter.’ Drie actie-commercials moeten laten zien hoe sterk de nieuwe G’zOne Commando-mobiel van producent Casio is. Niets, geen sport is te gek om ze mee te testen. De Amerikaanse spotjes zijn geregisseerd door Original’s Kevin Ward en eindigen telkens met het zinnetje “Shock resistant…water resistant…life resistant.” Het reclamebureau erachter is The Richards Group. Via Adverbox. Zie ook de overlees.