Archief: april 2012

Wat Obama allemaal goed deed in nieuw ´reclamefilmpje´

Forward, heet ´t. Vandaag in de VS gepubliceerd op nu al op Reclamewereld, weer eens een ander reclamefilmpje deze keer. En een lange, van liefst 7 minuten. Voor een president, Barack Obama. Over wat hij allemaal goed heeft gedaan, en dat is echt heel wat. Ondanks wat de Republikeinen beweren. Prima president van de VS natuurlijk, dus geef ´m nog maar een periode in het Witte Huis, wat mij betreft. ´´The video outlines the challenges America faced as President Obama took office at the height of the worst recession in almost a century and details the progress that

Obama op bres voor ´hondensocialisme op z´n Europees´

Geen commercial, zelfs geen politieke reclame, of toch. Een presidentiële sneer naar de concurrentie in de VS in zomaar een grappig filmpje. Werd in Washington door president Barack Obama vertoond tijdens zijn jaarlijkse diner van de persvereniging van het Witte Huis dit weekend. Nu citeer ik de Volkskrant van vanochtend even: ´´Hoogtepunt in het optreden van president Obama was zaterdagavond een zogenaamd verkiezingsfilmpje, waarin zijn tegenstander Mitt Romney hem verwijt te streven naar ´hondensocialisme op zijn Europees.´´ Nou, als dit het hoogtepunt was…

Gouden Loeki’s maart-nominaties: kiezen uit longlist van 10

Je kunt weer stemmen in de Gouden Loeki 2012-verkiezing, op de longlist van tien van de maand MAART van door de STER geselecteerde leukste/beste commercials. Die is samengesteld op basis van onderzoek van Intomart/GfK (zie overlees over methode). Van die tien gaan er, zoals gebruikelijk, drie als maandnominaties door naar de halve finale van de Gouden Loeki-competitie in december. De 10 commercials kunnen op de GL/WLR-site worden bekeken, waar ook kan worden gestemd. Dat kun je doen t/m vrijdag 4 mei. Ze zijn, in willekeurige volgorde: Centraal Beheer/Birdie (reclamebureau DDB), T-Mobile/Tutten/Ali B (Etcetera), Ohra/Direct-weer-door garantie (Joe Public), C1000/15 jaar Jan Smit (Y&R), Specsavers/Suspect (McCann Melbourne), Gamma/Tuingevangenis en Albert Heijn/Paasdroom (TBWA\Neboko) Stichting ALS Nederland/Joep (Publicis), Postbus 51/Veilig Thuiskomen (N=5), WNF/De natuur dat ben jij/Doutzen (Selmore). De organiserende STER is het reclameverkoopkantoor van de Publieke Omroep). De februari-shorlist van drie staat hier, de uitslag van de GL-2011/verkiezing staat hier.

Schietspotje in de ban: succes voor gokhuis Paddy Power

Down you go, my orange friend…” Deze tv-commercial van het van huis uit Ierse online gokhuis Paddy Power werd onlangs in de ban gedaan in Engeland door de reclamewaakhond. En blíj dat ze weer zijn met de aandacht… In het spotje worden enkele chavs -aso’s- neergeschoten met pijltjes. Nou ja, ‘tijdelijk verdoofd.’ Het filmpje werd uiteraard een hit op YouTube. En Paddy Power, vol krokodillentranen: “Shockingly, our last TV Ad has been banned after just four days on TV. That’s some kind of record, even for us. This commercial, dubbed ‘Chavs’, didn’t even pass the powers that be so it will never be seen on TV.”

Nationale Picknickweek komt eraan samen met o.m. Hema

En wel van 14 t/m 20 mei, want dan organiseert De Telegraaf in samenwerking met Natuurmonumenten en de Hema De Nationale Picknickweek.  Met activiteiten op verschillende locaties in het land. Zie de aankondigings- advertentie -KLIK erop om wat te vergroten- in de wakkere krant Koninginnedag. Had in elk ander nummer kunnen staan; er was kennelijk véél ruimte, vandaag. Fijn, trouwens, dat er kranten zijn, op deze dag. . Meer info over ‘de’ week op picknickweek- site.

Rugnummer-actie Heineken in aanloop naar het EK Voetbal

”Ik ben te zien in de #Heineken #Rugnummers #Commercial. Plaatje: http://ow.ly/i/AKQR.” Twitterde onze man op grote hoogte, in de Soyuz, trots: André Kuipers, oftewel @space_andre. ”Met jouw eigen Rugnummer,” zegt Heineken over de nieuwe actie, ”kan je ook jouw steentje bijdragen aan het ultieme doel: de Europese Titel. Wat doe jij voor Oranje?” Check facebook.com/heineken. Een campagne die de verbondenheid tussen de bierbrouwer, Oranje en de fans benadrukt, ten behoeve van dat grote doel, de titel. Iedereen krijgt bij aanschaf van een kratje Heineken het speciale Rugnummer-shirt met daarop een uniek nummer krijgt. Waarmee veel te doen is. Meer over die wat gecompliceerde actie op site Adformatie. Zie ook het hoe het werkt-filmpje van Heineken hier. Ook Jupiler doet aan EK-shirts. Lees er hier over.

Koninginnedag: Grolsch haakt in met ‘koninklijk blikje’

En uit dit nieuwe blik smaakt Grolsch voortaan net zo lekker als uit de beugelfles, dankzij allerlei vernuftige snufjes. Maar daar komen we later nog wel een keer op terug. Want aanstaande maandag is het allereerst en vooral feest.” Meldt de inhaakadvertentie over ‘t nieuwe blikje gisteren in de Sp!ts en nu in de wakkere krant (en op straat hangen posters over het blikje). Als die beugelfles maar niet verdwijnt! In de uiting legt de Groenlose bierbrouwer veel uit, en natuurlijk ook waarom ze een koninklijk blikje claimen (ze bestaan als ‘minstens’ 100 jaar). Eronder de nieuwe reclameslogan: ‘Het klinkt al lekkerder. Grolsch.’ PS Vergeefs zocht ik in de tekst, zonder zuur te willen doen, een zinnetje richting jeugd -ook al leest die nauwelijks nog kranten- met de strekking van ‘doe wel kalm aan ons nieuwe blikje’ op 30/4. Jammer, gemiste kans.


Koninginnedag: dienstregeling van de NS per advertentie

Anders dan normaal rijden de treinen op Koninginnedag op zondagavond 29 april en maandag 30 april, zegt de NS, dat ons een goede reis en een prettige Koninginnedag wenst met een oranje advertentie in de krant. Er geldt wel een alcoholverbod in de trein op,  en op en rond de stations wordt geen alcohol verkocht op 30/4. Zie overlees voor tekst.