Archief: maart 2012

Licht uit voor Moeder Aarde: Earth Hour begint om 20.30 uur

Benieuwd hoe onze astronaut de wereld ziet, als vanavond daar beneden een uur het licht uitgaat voor Earth Hour, bij ons in NL om 20.30 uur. Licht uit voor Moeder Aarde, een aardbol om zuinig op te zijn, veel zuiniger dan we al jaren zijn. André Kuipers steunt de wereldwijde actie van het Wereld Natuur Fonds/World Wildlife Fund en zal op 400 km hoogte foto’s maken van een aarde in het duister, meldt De Telegraaf vandaag. De Earth Hour-beweging begon in 2006 in Sydney, Australië, en verspreidde zich sindsdien als een olievlek over de hele wereld.  Vorig jaar deden honderden miljoenen mensen in 135 landen mee. In diverse Nederlandse steden worden vanavond activiteiten gepland. De officiële aftrap voor de WNF-actie echter wordt om 20.00 uur op het Domplein in Utrecht gedaan. Met diverse optredens, o.a. door jf Ferry Corsten (uh, mooi voorbeeld van milieubesparing?). Bijgaande advertentie voor Earth Hour 2012 komt uit Engeland. Zie ook het geinige huisvlijtfilmpje, ook uit Engeland. De Our World Is Brilliant-video is gemaakt door Pretzel Films in Londen.

Het Parool, Avro en RTV N-H feliciteren 20-jarige AT5

RTV Noord-Holland, het Parool en de Avro, die samen met hulp van de gemeente Amsterdam tv-zender AT5 hebben overgenomen, plaatsen vandaag bijgaande advertentie in Het Parool. Daarin feliciteren ze AT5 met zijn 20-jarig bestaan. ‘Op naar de volgende 20!‘ En op twitter schrijft scheidend AT5-commissaris @JanDriessen (tevens directeur communicatie Aegon) vaderlijk: ”Mooie & terechte felicitatie van toekomstige eigenaren van #AT5 (Parool, Avro, RTV-NH) Zo hoort dat!

Schaatsers bedankt voor ‘geweldige winter’ in advertentie

Nederland’s schaatsers, en niet alleen van ‘t wedstrijdsoort, worden vandaag in een inhaak-advertentie van de KNSB bedankt voor een ‘geweldige winter.Winter èn inhaker werden mede mogelijk gemaakt door schaatssponsors KPN, TVM, Kraft, De Telegraaf, Sky Radio, NOS, ATP Event Experts en Schaatsen.nl. En in de advertentie in de wakkere krant vandaag -klik erop om te vergroten- worden alle schaatsers meteen ook even een succesvolle zomer gewenst. Met… zomerschaatsen ;-)

De kluit beduveld met Champions League-beker, door Heineken

Helemaal gemist, in februari, deze korte internetfilmpjes verspreid door Champions League-sponsor Heineken, bij de aanvang van Europa’s belangrijkse voetbalcompetitie die nu zijn eindfase nadert. Nietsvermoedende voetbalfans worden in hun hotelkamers verrast met een Champions League-beker die er wel heel echt uitziet, en dat levert leuke reacties op. Meer hotelfilmpjes van Heineken zijn hier te zien, klik op UEFA Champions League playlist. Via site Weloverreclame.

Verboden liefde in Bollywood: leuke film met Nissan Micra

Beetje lang, maar prachtig en zo vrolijk, deze reclamefilm uit India: Nissan’s New Star of India. Veel Bollywood en in de hoofdrol succesacteur Ranbir Kapoor, 20 co-stars uit het hele land en niet te vergeten 100 blauwe Micra‘s. Die co-stars werden geselecteerd na een competitie op de sociale media in India, door reclamebureau AKQA en Kapoor zelf. Het gaat over verboden liefde en het Japanse automerk dat het stel bij elkaar brengt – wat een manier om auto’s te verkopen ;-) Kenmerkend voor de cultuur in dat land: de naam van Ranbir’s mooie vriendin met de blauwe (!) ogen wordt door Nissan niet genoemd op YouTube. Het filmpje gaat pas medio april in première in India. Daaruit wordt een korte bioscoopcommercial gesneden. Via AdAge.

Madonna maakt mooi reclame voor haar H&M-collectie

She is nothing…” Geestige, mooi gemaakte commercial met Madonna, die reclame maakt voor haar H&M-collectie. De lange versie, de zogenoemde director’s cut, maar geen idee, helaas, wie de regisseur is. En evenmin is mij het reclamebureau bekend. Maar wel uit de oude doos…, dit filmpje (zie ook). Of komt er een nieuwe combi aan? Iemand?

Beste webwinkels van 2012 vermeld in dagbladadvertentie

Een felicitatie-advertentie in de wakkere krant vandaag voor de winnaars van de Thuiswinkel Awards voor de beste webwinkels van Nederland 2012. Er zijn vakprijzen en publieksprijzen. De vakprijzen gingen naar Coolblue.nl (Beste Webwinkel van Nederland), Greetz.nl (Beste Mobiele Webwinkel), Chocstart.nl (Beste Startende Webwinkel) en Intrastores.com (Cross Border E-commerce Award). Zie bijgaande advertentie -klik om wat te vergroten- voor de 20 publieksprijzen voor webwinkel, met

Help, The Dictator met Baron Sacha Cohen komt eraan

Op 16 mei ook in de Nederlandse filmtheaters, The Dictator, met in de hoofdrol Baron Sacha Cohen, die ik maar sporadisch grappig vind. Maar dat heb ik ook met Mr. Bean, dus het zal wel aan mijn gevoel voor humor liggen. Maar het moet gezegd: die knipoog naar 9/11 is in ieder geval gedurfd. BSC kon voor zijn creatie in februari al een promotiestuntje maken tijdens de Oscar-uitreiking, hier is een van de officiële reclame-trailers – één trailer is tegenwoordig niet meer genoeg. Wel een grappige, trouwens ;-)