Archief: februari 2012

Wat de wereld won dankzij zweet: deo-hommage van Gillette

Don’t let odor stop you.’ Hoe verzinnen ze ‘t… Die mensen van Gillette Odor Shield Anti-Persperant Deodorant. Wat we allemaal niet te danken hebben aan … zweet. Beweren ze. Want dat staat voor hard werken, doorzetten, kortom, voor prestaties neerleggen, de hele geschiedenis door. Dat we het maar weten. Het geheim: Gillette verandert ‘odor into freshness‘ met behulp van ‘BCD’-technologie (vraag me niet wat dat is). En het reclamebureau, BBDO New York, deed graag de rest. Via TIR.

Horrible! Filthy! De sexy loodgieters komen eraan-spotje

‘HORRIBLE COMMERCIAL‘ reageerde danielitanj in hoofdletters na het zien van deze commercial. LuckyK7777 deed er nog een schepje bovenop: “This is the filthiest commercial in disguise ever.” De sexy loodgieters komen eraan in deze Amerikaanse, toegegeven, draak van een commercial voor Liquid Plummr (double impact, ai ai), waarin een jonge dame aan het begin bijna stikt. Via TIR. Over loodgieters gesproken: daar wordt in Nederland wel anders op gereageerd (maar dan moet je wel Kim Holland heten, in dat draak van een spotje van Simpel

Aandacht Shownieuws voor Hanna Verboom die met hond zoent in Maaslander-spotje

Zacht als geen ander.’ Leuk voor kaasmerk Maaslander en hun bureau, Roorda Reclame, die extra publiciteit: het SBS6-programma Shownieuws besteedde aandacht aan het Maaslander-spotje met die aantrekkelijke Hanna Verboom, die heel wat af moet zoenen. Zowel mannen, vrouwen als haar hond ontkomen niet aan de zachte lippen van het kersverse kaasmeisje. Volgt eerst het Shownieuws-item (waarin het kaasmerk nadrukkelijk niet wordt genoemd), daarna de commercial.

Online reclame Hema voor schrikkeldagactie 24/24/24

De Hema speelt vandaag op schrikkeldag 29 februari in met een speciale online reclame-actie: 24 uur lang, 24 artikelen met 24% korting. Klik hier om de details te zien van de actie, waarvoor in gedrukte pers vandaag, bij mijn weten, geen reclame wordt gemaakt. ”De meeste aanbiedingen zijn vandaag ook geldig in de winkels,” meldt de site. Afhankelijk van voorraad. En voor alle aanbieding geldt: op=op: van partytent tot telescoop, van fiets- en wandelwagens tot e-reader en van fotocamera tot hogedrukreiniger. En meer. PS Nóg leuker was geweest: 29% korting op 29 artikelen (heeft de Hema vast overwogen, maar toch maar niet gedaan, te duur? )

Gordon Gekko/Michael Douglas-spot helpt strijd FBI tegen financiële fraude

If a deal looks too good to be true, it probably is.’ Zijn oneliner ‘hebzucht is goed/greed is good‘ wordt nog steevast door critici aangehaald om de excessen van de financiële wereld aan de kaak te stellen. Maar Gordon Gekko, de legendarische personage uit de jarentachtigfilm Wall Street van Oliver Stone, gespeeld door Michael Douglas, gooit het roer nu volledig om en treedt op in een FBI-spotje om financiële fraude te lijf te gaan. Meldt de Volkskrant. In het spotje worden tips over fraude gevraagd. “Wall Street” was fictie, maar de problematiek was echt, aldus Douglas/FBI. Nog steeds. De Amerikaanse topacteur: “Our economy is increasingly dependend on the success and integrity of the financial markets.” Net als onze economie.

Sprite zoekt jonge basketballers met Bryant en James

Frisdrank Sprite van het Coca-Cola-concern begint met de grootste campagne ooit, te zien in 27 landen. En alle aandacht gaat uit naar basketbal, de tweede internationale sport na voetbal, wordt geclaimd. Voor de Uncontainable game-campagne van reclamebureau Bartle Bogle Hegarty in de VS, samen met de NBA uitgevoerd, zijn als coaches de beroemheden Kobe Bryant en LeBron James gechartered.  Met hulp van verschillende niet-Amerikaanse NBA-toppers. Twee internationale teams van jonge basketballers worden samengesteld om in de ‘Uncontainable Game, de NBA All-Star 2013′,tegen elkaar te strijden, meldt site AdAge. Bijgaande video van een spotje met dank aan YT-poster die er voor de zekerheid maar bij heeft gezet dat alle rechten van Sprite en NBA zijn.

Fake of echt: giga bierfles Carlsberg om tribune in te wijden

De Deense voetbalclub F.C. København heeft een bierbrouwer als hoofdsponsor, zoals meer clubs in dat land. Ter gelegenheid van het in gebruik nemen van een nieuwe tribune kwamen ze daar op het idee om ‘m in te wijden, met de grootste bierfles van Carlsberg ooit gemaakt. Fake of echt, vraagt de Belgische site Creative Criminals zich af. Fake, natuurlijk, maar wel leuk zo, want mooi gedaan.

Wat Nederlandse kolonisten bijna kochten met Pepermunt

Dutch settlers nearly bought Manhattan for a tin of Altoids.’ Ja, die ‘curiously strong‘ en suikervrije pepermuntjes van de Amerikaanse fabrikant Wrigley, beter bekend van de kauwgun. Zie een paar van de commercials van reclamebureau Energy BBDO in de VS. Een plezier om ernaar te kijken, en zo knap gemaakt ook. Bron: rechtstreeks.

Staatsloterij’s Miljoenenspel pakt uit in dagbladadvertentie

De Staatsloterij introduceerde een nieuwe wekelijkse loterij, Het Miljoenenspel, waarin de Jackpot wordt opgeknipt in prijzen van 1 miljoen euro. Meldt een advertentie vandaag in o.m. de wakkere krant, nadat gisteravond al een spotje -zie beneden- op tv te zien was. “Ga nu naar de winkel of kijk op deze site en koop voor 5 euro een lot.” Eerder was al Groepsspelen geïntroduceerd. Zelf ga ik pas meedoen als het ècht leuk is, en winstkans enorm. Als de Jackpot wordt opgeknipt in prijzen van 100.000 euro … Staatsloterij, regelen jullie even een nieuwe wekelijkse loterij voor mij

STER komt met portal ‘Welovereclame’ over reclame

De STER, reclameverkoopkantoor van de Publieke Omroep (tv, radio en internet) en bij het algemene publieke beter bekend van de organisatie van de Gouden Loeki, komt ‘binnenkort’ met een portal over reclame. Welovereclame.nl luidt de naam (adres nog niet actief). Dat vertelde STER-directeur Arian Buurman in een interview met Digilogue, de nieuwssite van mediabureau Initiative. De nieuwe portal past in het streven om de STER nog nadrukkelijker al s ‘autoriteit op het gebied van reclame‘ neer te zetten. Naast de verschillende commerciële sites, zoals deze, waarvan de grootste en bekendste die van vakblad Adformatie is. Buurman: ”We krijgen zoveel vragen van het publiek over reclame in breedste zin van het woord dat we daar nu een aparte portal voor hebben gemaakt. Hier kun je alles vinden over reclames van vroeger en nu; filmpjes, achtergrondinformatie, (winnaars van) de Ster Gouden Loeki, een reclamequiz, een blog, noem maar op. Ster is de autoriteit op het gebied van reclame en dat willen we onderstrepen met welovereclame.nl Maar houdt natuurlijk ook ster.nl in de gaten, want daar kun je zoals gewoonlijk altijd het laatste nieuws vinden.”