Archief: augustus 2011

Jennifer Lopez in erg leuke teaserspots voor modehuis Kohl’s

Come see what Jennifer’s been working on.” Twee bijzonder aardige teaser- commercials met Jennifer Lopez, zonder het gebruikelijke celebritygedoe, voor modehuis Kohl’s, dat een collectie van haar uitbrengt. De spots met een apart sfeertje en leuke low-key humor, werden gemaakt door reclamebureau McCann-Erickson. Via Adrants.

RTL wil meer verdienen aan internet: extra reclame bij content

RTL‘s huidige verdienmodel, waar voor een volle serie of aflevering vooraf een enkele advertentie wordt getoond, is eindig, zo laat Arno Otto, directeur digitale media bij omroep weten aan Emerce. In de toekomst zal er online meer en meer gewerkt worden met korte zogenoemde snackcontent en langere content waarbij de kijker meerdere malen wordt onderbroken voor een reclamepauze. Dat, of de kijker krijgt de keuze om te betalen voor advertentievrije beelden. Otto: “Bij het oude bekende televisiemodel dat advertentiegedreven is, daar ziet de consument per uur twaalf minuten advertenties. Een bepaald gedeelte van de tijd is ter financiering van de consumptie.

Wie bedacht dat, koeien melken? Mooi spotje van Cravendale

Wonder who first thought to milk a cow? Cravendale, de Britse zuivelfabrikant maakt altijd erg goeie reclame, we hebben hier al heel wat voorbeelden getoond. Deze melkcommercial, weer van reclamebureau Wieden + Kennedy London, is heerlijk. Het hele filmpje, dat aparte sfeertje, die stem. Ik hoop dat Cravendale Milk -ze twitteren ook en zijn uiteraard ook op facebook- ook goed verkoopt. Dankzij deze prachtreclame.

Wesley S. en Wayne R. niet samen bij Manunited, wel bij Perry

Wesley Sneijder gaat ervan uit dat hij minimaal tot aan de winterstop in het shirt van Internazionale is te bewonderen. De middenvelder stond de gehele transferperiode in de belangstelling van Manchester United. Hij wordt dus hoogstwaarschijnlijk geen collega van Wayne Rooney, die onlangs schitterde tegen Arsenal, met drie goals (te duur, of misschien hebben ze Sneijder wel niet meer nodig, denken ze). Maar Wes en Wayne zijn deze week wel gezellig te bewonderen in het magazine/foder van Perry, met schoenen/kleding van Nike. Wayne staat er wel wat groter in, schande. En de topjes van hun kalende schedels heeft Perry eraf gehaald, niet ik. Eigenlijk lijken ze wel een beetje op elkaar, die baardjes ook. Was een zeer sterk duo geweest bij Manunited.

Schiet dat beest maar. Maandagavond, moet ik football kijken

Shoot it in the face, with this…” Want de klus duurt wat langer dan verwacht, denkt de man van de dierenopruimingsdienst (Animal Regulation heet dat daar zo eufemistisch mooi  in de VS) in een commercial van sportzender . En hij moet naar huis, het is maandag, dus football kijken, dat is dan je enige job. Zoals wij in Nederland op de zondagavond. ”You could love your job or you could hate it. It doesn’t matter.” Het gaat hier natuurlijk om American Footbal. Het seizoen begint er op 12 september. Geestig, en goed voor heel veel variaties. Werd gemaakt door reclamebureau Wieden + Kennedy in New York. Via Adoholic.

Met boek en prikkeldraad speelt Amnesty in op Beijing Beurs

Ruim 20 Nederlandse schrijvers zijn als eregast afgereisd naar de Boekenbeurs van Beijing, die vandaag begint. Ze hebben nog wat mee gekregen van mensenrechten beschermer Amnesty: een advertentie. Waarin met boek en prikkeldraad wordt gewezen op de trieste houding van China ten opzichte van kritische schrijvers, die jarenlange gevangenis straffen uitzitten. Nederlandse lezers van onder meer de Volkskrant worden opgeroepen een sms te sturen (kosten eenmalig €0,50) als ondersteuning van vervolgde schrijvers. SMS ‘China’ naar 4333. De naar China afgereisde schrijvers hebben ook, als ware het actievoerders, een brochure met adviezen van Amnesty meegekregen. Wat ze niet allemaal op prijs stellen. Ach, als je je daar kosteloos in de watten laat leggen door de Chinese autoriteiten, en je je -ongetwijfeld ongewild- leent voor propaganda in dat land, dan moet je dáár maar tegen kunnen. Lees hier over de gevangenschap van Nobelprijswinnaar Liu Xiaobo

Suzuki Alto, AH Hamburgers, Pearle-sale: juli-nominaties Loeki

Van de 10 voor de maand JULI 2011 door de STER geselecteerde commercials, de longlist, gaan er, zoals gebruikelijk, drie als maandnominaties door naar de halve finale van de Gouden Loeki-competitie in december dit jaar. Na de stemming over de leukste/beste spotjes van de maand april door het Nederlandse kijkerspubliek is de uitslag, zoals gemeld door de STER: eerste werd Suzuki Alto Cool (reclamebureau Select ism Visual Noise), gevolgd door AH Hamburgers met korting  en als derde maandnominatie: Pearle/Sale (allebei van TBWA\Neboko) . Volgorde rest longlist van 10 in overlees.

Eet Quaker Cruesli, en help mee met schoolmaaltijden in Benin

Alweer van een maand of drie geleden, deze actie van Quaker Cruesli. Weet niet of-ie nog loopt. Samen met het World Food Programme van de VN worden schoolmaaltijden verstrekt aan kinderen in Benin. En iedereen kan helpen: door hier Quaker Cruesli te eten (lekker, maar wel met veel suiker erin, helaas).  Leuk geconstrueerd filmpje, dat werd gemaakt door reclamebureau FHV/BBDO. Bron: rechtstreeks.

Spotje McDonald’s-klassieker uit 1955 in Miami opgenomen

Leuk, nostalgisch, en dat was precies de bedoeling. We gaan bijna 60 jaar terug in de tijd, naar 1955. McDonald’s werd toen in de VS opgericht door zakenman Ray Crocs. In deze retrospot een oorspronkelijke drive-in en muziek uit die tijd (van wie ook alweer?). Maar deze commercial -van Nederlandse makelij- is dan ook in Miami opgenomen. De klant van reclamebureau TBWA\Neboko introduceert ‘m dezer dagen:  The 1955. An American Classic, ‘een burger bereid volgens authentiek recept.’ Eet smakelijk, maar met mate Muziek (met dank aan tweep Gerben) is het mierzoete Only you van The Platters. Bron spotje: rechtstreeks.

Gebitjes uit en aan de slag in bed met libidobooster uit Afrika

Klik erop om te vergroten. Néé, op deze foto, haha. Een hele mond vol, de naam van dat produkt, Vital Endura Max -een soort Viagra, zeg maar- om het plezier in bed te verlengen, en niet met een krant of een iPad. Drie gebitjes, dus twee mannen en een vrouw, of andersom? Nog een vrolijke boodschap: triootjes kennen geen leeftijdgrens… De advertentie met de libidobooster komt uit Zuid-Afrika en is gemaakt door de Cape Town-vestiging van reclamebureau Draftfcb. En laat je gissen. Bronnen: diverse.