Archief: juli 2011

Gouden Loeki: kiezen uit 10 spotjes voor juni-nominaties

Stemmen kan weer in de Gouden Loeki 2011-verkiezing, op de longlist van tien voor de maand JUNI 2011 van door de STER geselecteerde leukste/beste commercials. Daarvan gaan er, zoals gebruikelijk, drie als maandnominaties door naar de halve finale van de Gouden Loeki-competitie in december 2011. De tien kunnen op de Gouden Loeki site worden bekeken en daar kan ook worden gestemd t/m maandag 1 augustus a.s. Ze zijn, in willekeurige volgorde: Axe/Beach boy (het Engelse reclamebureau Bartle Bogle Hegarty), Bavaria/Hugh Hefner (Selmore), Bol.com/Gratis kabeltje (Etcetera), Kentucky Fried Chicken/Twister (Leukwerkt Worldwide), Zalando/Camping (het Duitse reclamebureau Jung von Matt), Toyota/Starlet & Aygo (Launched), AH/Superdieren en Heineken/Tapje (TBWA\Neboko) en Ohra/Bom in eend en Amstel/De buurt-bbq (Doom & Dickson). De organiserende STER is het reclameverkoopkantoor van de Publieke Omroep). NB De uitslag van GL-2010/verkiezing staat hier (en de drie genomineerden van de vorige meiverkiezing & rest longlist hier).

De Tien Grappigste Commercials ooit (volgens AdFreak dan)

Tuurlijk, humor is subjectief, maar sommige commercials zijn ontegenzeggelijk geestig, trapt een Amerikaanse vaksite, AdFreak, een open deur in. En selecteerde de Tien Grappigste Commercials ooit, van vanaf de jaren ’80. Met de aantekening: ”None of that ‘banned’ European stuff. ). AdFreak weet dat ze minstens 17 miljoen geestige spotjes genegeerd hebben, en natuurlijk het spotje dat jij juist zo leuk vond. Maar dat is natuurlijk ook een hoogste subjectieve bezigheid, de geestigste reclame uitkiezen.Enfin, ga naar hun SITE om ze ALLE TIEN TE ZIEN. Bijna allemaal van Amerikaanse makelijk, boeh! 1.

Wie heeft het vandaag het drukst, vraagt ons Weetabix-spot

Fuel for big days.’ Weetabix bij je ontbijt, badend in melk, is veel populairder in Engeland dan elders. Maar de concurrentie neemt ook daar toe aan tafel, reden voor een erg aardige commercial over een gezin dat luchthartig bespreekt wie het het drukst heeft gehad overdag. Dus de meeste/beste brandstof nodig heeft bij het ontbijt. De commercial werd gemaakt door reclamebureau Bartle Bogle Hegarty/BBH in Londen en geregisseerd door Guy Scherlmerdine. De campagne bestaat, zoals bijna altijd tegenwoordig, uit uitingen in véél meer mediumtypen dat tv. Via Shots.

Koppig rietje wil niet in blikje Coca-Cola (in Pepsi-reclame)

Een rietje met een eigen willetje weigert om af te dalen in een blikje Coca-Cola. Want helpt liever met Pepsi drinken, want lekkerder. Ik geloof niet dat deze mijns inziens onzinreclame-serie uit de VS ooit ophoudt. Maar, denk ik wel eens, al je niet meer kunt vergelijken met de concurrent, wat blijft er dan nog over om reclame te maken voor zo’n zoetig bruin drankje? Via tweet Luuk en AotW.

Met deze verkeerstekens heeft de Mercedes-rijder geen moeite

Individual power distribution for each wheel.” Dat is de duidelijke boodschap van de prima Duitse advertenties van automobiel fabrikant Mercedes-Benz. We hebben helaas geen zomers plaatje met de vele verkeersborden kunnen vinden. Dan maar winter en herfst (of winter en een typisch Hollandse zomer). Het reclamebureau achter de twee reclame-uitingen is Scholz & Friends in Berlijn. Via AoftW.

Levi’s ‘Now is our time!’ lanceert in Berlijn met Vhils-explosie

De Amerikaanse kledingfabrikant Levi’s, afdeling Europa, kwam niet naar Berlijn om gewoon reclame te maken, maar om uit te zoeken wie de pioniers zijn die de stad tot een en misschien wel het culturele centrum van Europa maken. Ze werkten samen met velen voor de Now is our Time!-lancering in Berlin, inclusief Vhils. Soundtrack is Orelha Negra, meldt iemand op YouTube. Vhls is de tag naam van de jonge Portugese graffiti/street artist Alexandre Farto. Het making-of filmpje met, wel nuttig, meer informatie volgt eronder.

Bushokje biedt gratis zonnebrand als wapen tegen huidkanker

Opmerkelijk stuntje in de strijd tegen huidkanker, veroorzaakt door die lieve zonnestralen. Deze billboard van het Sun Smart-project van het  Cancer Council Western Australia biedt de mogelijkheid om gratis zonnebrand (factor 30+) te verkrijgen en staat nabij twee populaire stranden in de stad Perth. De zonnebrand moet je wel pakken uit een gat in ‘de huid’ op de billboard. Daarop de tekst ‘Cutting you sun exposure is easier than cutting out a skin cancer.’ Onderaan worden nog enkele manieren vermeld om je goed tegen de zon te wapenen, van shirts aan tot zonnebril op. Prachtidee van reclamebureau Cooch Creative, hoop dat het ook werkt. Via BAoTV.

Puma’s ‘Pump Up’ valt tegen na ‘After Hours Athlete’-spot

Met spanning werd er naar uit gekeken, maar, als zo vaak, valt de opvolger tegen. De ‘After Hours Athlete‘-commercial van Puma, tweede filmpje, won de hoogste prijs op het internationale reclamefestival van Cannes deze zomer. Maar ‘Pump Up, ook onderdeel van de Puma Social- campagne en ook gemaakt door reclamebureau Droga5 in New York, kan mij een stuk minder bekoren. Boring. Dat al te populaire liedje ‘Everywhere we go‘ in het night life-filmpje helpt ook niet mee. Bron: diverse internationale site.

Verliefd stel zoekt veilige woonruimte (in de Noordzee)

V erliefd stel zoekt veilige woonruimte‘ kopte onlangs een advertentie van Greenpeace in verschillende afmetingen, in verschillende kranten. Die van een hele pagina in gratis dagblad De Pers viel mij ook op vanwege het zinnetje erboven: Gratis advertentie. Dat is helder: een soort eenmalige sponsoring van die Noordzee-actie van van Greenpeace (zie ook standpunt NL overheid). Beter dan dat er niets boven staat en je niet weet of ervoor is betaald. Ik vind het altijd wel nuttig om een indruk te hebben wat goede doelen die ik wel eens ondersteun aan reclame uitgeven.