Archief: april 2011

Reclamebureaus haken met ‘Redt Tibet’ in op vrijmarkt

Geef hoop. Een SaveTibet.nl-actie. Twee in Amsterdam gevestigde reclamebureaus maakten dit filmpje mogelijk (nou, zo’n bom duiten zal-ie niet gekost hebben). Maar een aardig idee, zeker, om zo met dit Bezet sinds 1950-filmpje- en actie in te haken op de vrijmarkt vandaag. Compleet met het indrukwekkende stemgeluid van de terugtredende Dalai Lama (muziek: Om Mani Padme Om). Geld storten kan op Giro 4223. Saatchi & Saatchi en Leo Burnett Nederland zijn de bureaus.

Koninginnedag: Botentekoop wenst ons spetterende dag

Nieuwe boot nodig? Dan kan je altijd terecht bij Botentekoop.nl, maar voor vandaag ben je net ff te laat Maar wie weet, zei ik al eerder vanochtend, als Ajax… Zo’n tochtje door de grachten, altijd leuk voor zo’n elftal, en dan kan zo’n bootje toch nuttig zijn... Deze vrolijke inhaker wenst ons trouwens een spetterende Koninginnedag. PS Over boten te koop gesproken: ik heb er zelf óók eentje te koop, een Bayliner Ciera.

Koninginnedag: Shurguard zegt het met meubelen en meer

Mazzel op de vrijmarkt?” Opslagspecialist Shurgard haakt aardig in op Koninginnedag 2011, door het met meubelen te zeggen, en vooral met zo’n mooie rode koninklijke stoel. En die giga spiegel en dat stilleven. Ze gooien er ook een relevante kortingsactie tegenaan, want 9 m3 is er per maand te huur voor €29 ipv €90 (details op site, geldig t/m 30 juni).

Fiat richt zich tot majesteit in advertentie met oranje 500 NL

Ook Fiat haakt in op Koninginnedag 2011, met de bekende oranje, alleen in Nederland, 500 NL. Maar rode, witte en blauwe 500′s spelen deze keer ook een rol in de tekst van deze aardige advertentie -klik erop om te vergroten- in de wakkere krant vandaag. Hij is er dus voor alle Nederlanders, met of zonder blauw bloed. Kostbaar karretje trouwens: van €15.495.

Amsterdamse makelaars zijn er klaar voor op Koninginnedag

Vaste traditie, de inhaker van de Amsterdamse makelaars, op Koninginnedag (en op andere belangrijke evenementen). En ze zijn er weer klaar voor, voor de armada van scheepjes met kijk- of kooplustige woonbotenzoekers. Bovendien: je weet nooit of Ajax… haha. Deze uiting van de MVA stond in Het Parool. De slogan viel er net af, in deze afbeelding. Die is: ‘Je bent een MVA-makelaar, of je bent het niet.’

WTF: Snelle Jelle organiseert kampioenschap ‘Drekracen’

Zou dit veel mensen boeien? Ik hoop het maar voor die koekenbakkers van Wieger Ketellapper, die het kampioenschap Drekracen (klik voor meer info) organiseren in mei en juni. Oja, die WTF. Het betreft een ”hardloopwedstrijd over een ongeprepareerd parcours, door weilanden, sloten en drek!” Dat pluk ik uit advertenties die de afgelopen dagen op prominente ple kken stonden in de bladen van de Persgroep Nederland. De wedstrijden worden gehouden in Sintjohannesga (14 mei, Regionaal Kampioenschap), Hedel (21 mei, ook Regionaal) en in Kamerik (2 juni, Nationaal Kampioenschap). Wat de relatie met die ‘machtige kruidkoek’ nou is, vroeg ik me toch ook even af. Het antwoord (?!) ligt besloten in dit zinnetje in ‘t begin van de advertentie: ”Ben jij een echte nuchtere doorzetter? Ben jij niet vies van een beetje modder? En is de koek bij jou nooit op? Dan ben jij dé ideale kandidaat voor deelname aan een Snelle Jelle Drekrace!” Tja.

Cool: Dharni mag beatboxen met VW’s nieuwe Polo GTI

Speed’s got a new beat.’ Cool spotje voor VWs nieuwe Polo GTI, uit Singapore. Aan het woord ‘s werelds vijfde beatboxer Dharni, ook uit dat land: ”The guys at Volkswagen took me out for a ride in the new Polo GTI. Yo, it was crazy good. So when they asked me to do something for its launch, I jumped at the chance. Here it is, my music video with the new Volkswagen Polo GTI. Probably the world’s first beatbox collaboration with a car.”  Via tweet bureau Tribal DDB.

Messi-land introduceert Poolball als nieuwe sport (Budweiser)

In het land van die kleine balkunstenaar Lionel Messi, Argentinië dus, is door biermerk Budweiser een nieuwe, sterk individuele sport geïntroduceerd: Poolball. Door reclamebureau Ogilvy Argentina zeg maar, in dit geval. ” Het persbericht: ”An idea that links two great passions of men, nightlife and soccer.” Compleet met giga pooltafel van ruim 7×3 meter, met 15 opnieuw ontworpen voetballen. Poolball was er eerst als een exclusief evenement, bezocht door ruim 600 mensen die erg veel lol hadden. Claimt het bericht. Budweiser en Ogilvy hadden ook lol, want dat sportfestijn (?) haalde live de tv-zenders Fox Sports en ESPN.

De oranje bouwhelm van Gamma (verwachten ze soms wat?)

Niet alleen de dagbladen brengen mondjesmaat inhakers op Koninginnedag dit jaar, ook door de brievenbus schuift een en ander binnen. Zie de folder van Gamma, met een oranje bouwhelm voor €1. Wat zouden ze allemaal verwachten op die dag? ME-gemep? Dat er iets anders van boven komt dan zegen? De helmtekst Mooi hè doet mij doet denken aan het Koud hè van Harry Vermeegen. En misschien wordt het zaterdag wel weer Warm hè? En in ieder geval, hoop ik, Leuk hè?

Royal Wedding: mooi opwarmertje verzorgd door T-Mobile

One life is for sharing.” Heb je er al genoeg van, nog voor The Royal Wedding heeft plaatsgevonden? Voor ja- èn nee-zeggers is hier een vrolijk filmpje van T-Mobile in Engeland, als opwarmertje voor het evenement van morgen dat je desgewenst verder kunt negeren. Mede mogelijk gemaakt door een stoet van koninklijke look-alikes met muziek van East 17. En natuurlijk: ”T-Mobile wishes William and Kate a long and happy marriage.” Zie hun Facebookpagina. Bron: tweet van de VEA.