Archief: maart 2011

Raak het scherm maar aan, ze zijn heerlijk, die Skittles

Touch the screen, it’ll be delicious.” De commercials van de kleurige Amerikaanse Skittles-snoepjes (‘Experience the rainbow‘) zijn al heel lang heel gek en heel grappig. En dat is best knap van  de reclamemakers, want veel valt er natuurlijk niet te vertellen over dit soort snoepjes. Met dank aan een weirde kat deze keer. Via tweet Rodger. Die met de Skittles-vrouw is sneu maar ook wel geestig (deze vind ik minder). Reclamebureau achter de campagne is TBWA\Chiat\Day in de VS.

Zelden op tv te zien, spotje restaurantketen (Harvester)

Bring out the best.’ Knap gemaakt, deze qua tekst en geluid aparte ritmische commercial van, mooier dan mooi natuurlijk, alle aspecten van de Britse restaurantketen Harvester. Waarin uiteraard goed is gekeken naar al die series over koken en het restaurantleven. Het filmpje werd gemaakt door het Londense reclamebureau St Luke’s.  Op de Nederlandse tv zie je nooit commercials voor restaurantketens, met uitzondering van die voor het snellere werk bij McDonald’s en Burger King. Zelfs niet voor La Place, raar eigenlijk. Via UTM.

Spelen met zwarte inkt in Israelische commercial Alfa 159

Aparte Israëlische commercial voor de 159, het object van verlangen van Alfa Romeo Israel. Het filmpje, Rorschach, is genoemd naar de al in 1922 overleden Zwitserse psychiater Hermann Rorschach die onderliggende denkprocessen zichtbaar maakte via de Rorschachtest. Zijn ‘inktvlektest’ werd lang gebruikt voor psychodiagnostische technieken. De spot speelt met inkt op hopen en dromen in op de slogan “Live Your Desires.” Het reclamebureau is Drori Shlomi BBDO in Tel Aviv. Via TIR.

Plus komt met ‘Hier komt u voor terug!’-producten

Hoe verzinnen ze het weer bij Plus Supermarkt: de ‘Hier komt u voor terug!‘-producten met de paarse sticker op de verpakking. Vandaag onthuld in de wakkere krant. Iets ”extra lekkers dat ècht nergens anders te krijgen is.” Op de site is een overzicht van die producten te vinden (slechts geldig t/m zaterdag 2 april). Wat een pretenties. De advertentie laat zien wat bedoeld wordt: van kabeljauw kibbeling en Fruitbalansdrankje tot ‘verse’ pizza’s, Angus (ham) Burgers en ‘ouderwets ambachtelijke’ appeltaart. Deze ‘verslavend lekkere producten‘ zijn dus nergens anders te krijgen?  Zelfs niet in natuur- of biosupermarkten? Tja. Moeilijk te geloven. Plus geeft meer. Om over na te denken. Ook over die kleuren, graag, paars met groen.

Alle dingen die je man kan doen in plaats van tv kijken

Een commercial van SKY TV in Nieuw Zeeland, gericht op echtgenoten, titel “60 Things in 60 Seconds.” Wat je man allemaal kan doen als hij geen tv meer kijkt, en dat hoeft niet meer nu je via MY SKY alles zo mogelijk terug kan zien. ”So get off the couch and make yourselves useful,” is de boodschap aan hem. Het spotje werd gemaakt door reclamebureau DDB New Zealand. Via TIR.

Reclame Toyota: CVT automaat voor €1 bij Verso, Avensis

Alles beter dan grove kortingen weggeven. Gelijk hebben ze bij Toyota, dat vandaag ook weer de dagbladen blijmaakt met alweer een advertentie van een hele pagina. Met een aardige illustratie die goed opsomt waarom het draait: nu een CVT automaat voor €1 bij de Toyota Verso 1.8 VVT-i en de Avensis 1.8 VVT-i. De actieperiode loopt lang, ontwaar ik in de hele kleine lettertjes onderaan, t/m 31 augustus (‘uiterste registratiedatum 30 november 2011′). Actievoorwaarden zijn op site te zien.

God en ‘de’ appel in leuke Post-it advertentie van student

I said no! God.” De uiting lijkt van het welbekende Post-it te zijn, maar is dat niet. Werd gemaakt op de -ik neem aan Amerikaanse vestiging van- de School of Visual Arts. Door de student Art Direction Hez Kim (docent John Mariucci). Erg goed. En zie daar: al een prijs gewonnen ermee, Platinum Winner, New Talent Annual 2011 van Graphis. Via Adoholic.

Kim F, Kim V en Melvin nieuwe reclamegezichten Hi Society

Onwijs bedankt voor het meedoen en het stemmen. Tot de volgende Hi Casting!” Zo, dat is in vette jongerentaal de uitslag: twee Kimmen, F en V, plus man Melvin vormen tijdelijk het reclamegezicht c.q. de reclamegezichten van de Hi Society. Tot de volgende casting, whenever. Staat niet vermeld op de site, wel kun je op de hoogte worden gehouden via een smsje.