Archief: februari 2011

50 unieke commercials met Oscar-winnaars op een rij

Gisteravond was de 83ste uitreiking van de Oscars en site AdFreak speelde daar erg leuk op in door 50 commercials op een rij te zetten met Oscar-winnaars sinds 1970 erin. Te veel beroemde namen om op te noemen, ZIE HUN SITE maar. Het commentaar van AdFreak, ter begeleiding: ”There are a handful of great spots here, some amusing ones and more than a few duds. You’ll notice a bunch from Europe and Japan, done by actors hoping to keep their reputations unsullied in America.’ En als je er maar eentje wil bekijken, dan is hun advies, bekijk dan dat filmpje met Russell Crowe voor  Avondale College: ”Words cannot convey its awesomeness.”

Kylie Minogue en veel trommels in Lexus CT200-spotje

The Quiet Revolution. Oh, oh, wat is het toch stil binnenin die nieuwe Lexus CT 200. Hoe moet je dat het publiek nou laten weten in een (Engelse) commercial. Zo, bij voorbeeld, met Kylie Minogue, die weinig hoeft te doen voor haar gage behalve aanwezig zijn. Meer over het maken van de commercial hier. Reclamebureau CHI & Partners in Londen.

Leuk voor mensen die van golf houden? (bierspotje Tui)

Tui-bier uit Nieuw Zeeland, gebrouwen door vrouwen, dus onweerstaanbaar voor mannen, riep een spotje in 2006. Een glimlach waard, maar deze betrekkelijk nieuwe van de bierbrouwer? Misschien leuk voor mensen die van golfen houden (en ik ken er heel wat). Weer een avontuur van ”the guys” op een golf course nabij de brouwerij in Mangatainoka. Er gebeurde wat raars c.q. grappigs daar, enkele jaren terug, wil het verhaal. ”When the guys get together with a round Tui’s, the legends start brewing,” zegt de brouwer. De lange commercial werd gemaakt door reclamebureau Saatchi & Saatchi Auckland. Via The Inspiration Room.

Zwart meisje op anti-abortus billboard veroorzaakt rel in VS

Relletje in de VS, in New York, om precies te zijn. Een anti-abortus groepering uit Texas, Life Always, plaatste een enorme billboard aan de muur in het SoHo-district. Vanwege de tekst: ”The most dangerous place for an African American is in de womb.” Gemeenteraadslid Leticia James noemde die billboard ”grenzend aan racistisch.” Maar iedereen moest er aanstoot aan nemen.  De emoties van jonge vrouwen die abortus ondergaan werde n ook nog eens gebagatelliseerd. Life Always verdedigde de reclame-uiting met statistieken: African American vrouwen namen 36% van de abortussen in de VS voor hun rekening, terwijl ze slechts 13% van de vrouwelijke bevolking uitmaakten. En bijna 60% van de zwangerschappen van zwarte vrouwen in New York eindigde in abortus in 2009. Een van hun bestuursleden, pastoor Stephen Borden, bestond ‘t te zeggen: “Our future is in jeopardy as a genocidal plot is carried out through abortion.” Engerd. Via Adweek/WSJ.

Knappe reclametrailer voor Red Bull-film ‘The Art of Flight’

In HD kijken, op een zo groot mogelijk computerscherm, dan komt deze reclametrailer van Red Bull voor de komende film The Art of Flight goed tot zijn geld. Adembenemend. De snowboardfilm met andere Travis Rice, komt pas uit in september dit jaar. Trots: ”Just when you thought the producers of “That’s It, That’s All” couldn’t top themselves comes a new breed of snowboarding entertainment.” Brain Farm maakt al dit moois met de modernste filmtechnologieën op locaties als Jackson Hole, Alaska, Chile, Aspen,

Tentoonstelling ReclameKlassiekers in Beurs van Berlage

De  tentoonstelling ReclameKlassiekers: heeft de deuren geopend -zie illustratie beneden- in de Amsterdamse Beurs van Berlage en is er te zien t/m 6 maart 2011. Elke dag, van 11 tot 17.00 uur. In de media wordt er flink reclame voor gemaakt. De campagne wordt in vakblad Adformatie omschreven als een ode aan de grootste en meest bekende reclameklassiekers uit de Nederlandse geschiedenis. ‘Omgeven met de geur van nostalgie. Maar met een knipoog, want het is reclame eigen om zichzelf nooit té serieus te nemen.’ Thecla Schaeffer (FHV BBDO), campagneleider voor de tentoonstelling ReclameKlassiekers en eindverantwoordelijk voor de campagne: ‘De campagne laat zien dat reclame een onlosmakelijk onderdeel is van ons culturele enhet nu

32 filmsterren in eerste iPhone-spotje Apple (Uit Oude Doos)

Hello hello… Vanavond komen ze er weer aan, de Oscars/Academy Awards, aflevering 83. Uit De Oude Doos: vanavond vier jaar geleden werd tijdens de uitzending van de uitreiking in de VS de eerste iPhone-commercial vertoond, als een soort teaser voordat die succeshit vier maanden later in de winkel kwam te liggen. Met 32 filmsterren erin. Zie de namen, met dank aan Danackermangreenberg op YouTube, in de overlees.