Archief: december 2010

Stopt u ook met roken in 2011? Vraagt ons … Volkswagen

Een automobielfabrikant die ons vraagt of we ook met roken stoppen, in 2011. Bij een foto van een Polo Blue Motion. Das apart van Das Auto, en niet alleen omdat ik niet rook. Waar bemoeien die mensen zich mee? Gaan ze ineens SIRE-tje spelen of zo?  Nou, dan wil ik de tekst wel even lezen natuurlijk, geprikkeld als ik ben. Ga daarvoor naar de overlees. Oja, alvast dit: Volkswagen wenst ons ook een bijzonder goed Nieuwjaar.

Voor Pedigree hoeft hond niet in alle kleuren te schijten

Honden zijn bang voor vuurwerk vertelt Pedigree ons. Ze schijten dan in alle kleuren. Geen nieuws, dus, van de hondenkenners, zo vlak voor Oud & Nieuw, in de inhaker in de krant. Maar ze komen ook, net als onlangs de Dierenbescherming, met tips voor ‘een goede voorbereiding’ op de lawaaiige uurtjes. Nee, ik heb ze niet vergeleken, op de laatste dag van het jaar. Zo ver gaat de dienstverlening nu ook weer niet op deze site. Bovendien hebben we een kat, Messi geheten. Hier is bijgaande Pedigree-uiting van reclamebureau TBWA/Neboko groter te zien.

De mannen VanAnaarBeter vieren succes (& meer in 2011)

Afgelopen jaar,” zeggen de mannen van AnaarBeter in een dagbladinhaker van Postbus 51, ”is in Nederland op meer dan 30 plaatsen hard gewerkt aan minder files.” Het jaar van de doorstroming, zeg maar. We willen de jaarwisseling gebruiken om even bij deze successen stil te staan en u te bedanken voor uw geduld en begrip.” Ook in 2011 gaat de schop gelukkig weer in de grond en werken ze ”met man en macht aan minder files.” Die goeie voornemens voor 2011: vanAnaarBeter. En jullie ook de beste wensen. En schop maar lekker door.

Vodafone wenst iedereen fantastische start met van alles

Wat een adviezen, zo op deze laatste dag.‘Start een nieuwe liefde. Start een oude vriendschap. Start een wereldreis. Start met stoppen. Start met meer lachen. Start met minder ruziemaken. Start met studeren. Start met werken. Of start met lekker niets doen. Wat je ook van plan bent in 2011, Vodafone wenst je een fantastische start.” Aardige dagbladinhaker vandaag van Vodafone, de power to you people. PS Start met meer bewegen, en minder tijd achter het beeldscherm, had er van mij nog bij gemogen.

Heineken was Facebook, Hyves en Twitter eeuwen voor

Erg sterke inhaker van Heineken in de wakkere krant vandaag. Weinig beeld, weinig woorden, maar dat is ook niet nodig. De boodschap van de uiting, gemaakt door reclamebureau TBWA\Neboko, is overduidelijk: Heineken doet al sinds haar oprichting in 1973 aan social networking staat klein onderaan … Dat de oprichters van Facebook, Hyves en Twitter dat even niet vergeten op deze laatste dag van het jaar 2010. En wij ook niet, vanavond

Als je een eend zoekt moet je niet bij Autotekoop zijn

Zoek je een eend?‘ Voorheen bekend als Autotelegraaf, staat er op de site bij het bedrijf achter deze advertentie, Autotekoop.nl. Maar iets redactioneels over een relatie tussen de twee sites heb ik niet kunnen vinden en, vreemd genoeg, de Autotelegraaf-site is ook (nog) in de lucht. Uiteraard heb nog even naar die eend van Citroen gezocht bij Autotekoop, kon ‘t niet laten. Maar kansloos natuurlijk. Geen klassieker te vinden. Wist ik ook eigenlijk wel. Genoeg nieuwere auto’s daar, ook Citroens, en daarom gaat het toch.

Het sneue Ohra Direct-spotje Boney M r.i.p. uit 2005

Wie moest er niet denken aan deze sneue oude Ohra Direct-commercial, toen het nieuws bekend werd van het overlijden van Boney M., oftewel de op Aruba geboren Bobby McFarrell. Hij is 61 jaar geworden na vooral veel playbacken in plaats van echt te zingen. Ook sneu. In 2005 was McFarrell dus te zien in spotje van de verzekeraar, waarin hij spotte met zijn eigen financiële situatie: Farrell was genoodzaakt op te treden in een bejaardentehuis. De makers die zorgden dat er nog wat geld ook de plank kwam: reclamebureau Etcetera. Discogroep Boney M. scoorde in de jaren zeventig en tachtig wereldwijd hits scoorde met nummers als ‘Rivers of Babylon‘ en ‘Ma Baker‘ en natuurlijk ‘Daddy Cool.”