Archief: september 2010

Fotograaf te kakken gezet dankzij Panasonic’s Lumix G2

You don’t have to be a great photographer to take great photo’s.” Uit Australië komt deze geestige commercial voor een fototoestel dat blijkbaar goed voor je denkt en doet, de Panasonic Lumix G2. Alleen moeten je toehoorders dan geen moeilijke technische vragen op je afvuren, na het zien van al die fraaie foto’s die je hebt gemaakt… Via Creative Criminals.

Medisch specialisten kondigen actie aan in advertentie

Gisteren richtte het Wereld Natuur Fonds zich in een advertentie tot de nieuwe coalitie. Vandaag melden de medisch specialisten, verenigd in de Orde, zich met de boodschap ‘Boekhouders moeten niet de zorg bepalen.’ Ze zetten zich af tegen de door het ministerie van VWS aangekondigde reorganisatieplannen om de kosten te verlagen in de zorg o.m. via efficiencyverbetering. De Orde kondigt een landelijke actie op donderdag 7 oktober aan in de ziekenhuizen (minus de universitaire), die zullen functioneren ´als in het weekend.´ Er zijn dan vrijwel geen spreekuren, maar er is uiteraard altijd hulp bij spoedeisende gevallen. ”De medisch specialisten voeren deze actie met tegenzin. Maar de kwaliteit van de Nederlandse gezondheidszorg voor u als patient moet behouden blijven!” schrijven ze in de advertentie die via een klik hier helemaal is te lezen.

Oom agent stopt snelheidsduivel in nieuw spotje Pearle

Erg grappig wat daar op de afsluitdijk gebeurt. De nieuwe commercial van Pearle Opticiens introduceert de Zichtgarantie, een nieuwe garantie. Oom de motoragenst denkt alles goed te zien met zijn bril, zo’n aso in zo’n snelle bak. Of toch niet… De concurrentie tussen de opticiens is volgens mij moordend op dit moment. Zo is de ene leuke commercial van Beter Horen amper op de buis of de volgende van Pearle, gemaakt door reclamebureau TBWA Neboko, dient zich alweer aan. Leuk voor de reclame inkomsten van de tv exploitanten, leuk voor de kijkers, leuk ook voor de bezoekersaantallen in de winkel? Of houden ze elkaar zo mooi stabiel? Bron: rechtstreeks.

Waarom nog vliegen, vraagt gans zich af in reclame Thalys

Waarom nog vliegen?‘ De trein als hét alternatief voor het vliegtuig. Dat is de insteek van de nieuwe reclamecampagne van Thalys. De voordelen van reizen met Thalys worden letterlijk in beeld gebracht. Via de campagne wil Thalys de voordelen van reizen per trein duidelijk maken voor de zakenreiziger met hulp van de grijze gans, ooievaar en kraanvogel als veeleisende passagier: liever de trein dan zelf vliegen. Meldt Marketing Tribune. De campagne is gemaakt door reclamebureau Havas City in Parijs. In Thalys werken NS (Nederland), SNCF (Frankrijk), NMBS (België) en  DB AG (Duitsland) samen. NS Hispeed verzorgt in Nederland de kaartverkoop.

Nep golf club met ingebouwd urinoir in de reclame

OMG! Hilarisch, en geen grap, wat ik eerst dacht. ”The only club in your bag guaranteed to keep you out of the woods.” De Uro Golf Club, zie bijgaand reclamefilmpje. ”The UroClub is the sanitary way for your urgent relief. It looks like an ordinary golf club, but contains a reservoir built into the grip,” zeggen ze zelf statig. Kost nog geen $50 in de VS dit pispaaltje, geen geld natuurlijk als je … (Via AJT).

Mevrouw Honhoff weer op de fiets, voor Randstad-reclame

Vijftig jaar later heeft iedereen iets met Randstad.” We zagen ze in de commercial over 50 jaar Randstad al langs fietsen. Ook enkele (ex) topsporters, die bij Randstad werken, zijn erin te zien. Maar vandaag, precies op de dag van de verjaardag van de uitzendgigant, mogen ‘mevrouw Honhoff’ en de meneer van Randstad nog even in een advertentie in de krant, op een hele (en heel aardige) pagina. ”Sinds mevrouw Honhoff als eerste uitzendkracht naar de eerste klant werd gebracht is er veel gebeurd,” aldus het begin van de tekst van de advertentie. Anno Nu staat Randstad voor Uitzenden & Detacheren, Professionals, Search & Selection, HR Solutions en Inhouse services. Op de site zijn allerlei verhalen te vinden van mensen die ”iets met Randstad hebben.”

Krijg nou wat, geen leeuw maar ‘n aap in de ING-reclame

I’n on national tv, naked.” Mag ik even introduceren, Charles, de orang-oetan met de laptop van Apple, die vol vertrouwen -dankzij de bank- de hoofdrol speelt in een Australische commercial voor ING. Nou, om eerlijk te zijn, voor ING Direct, da’s toch wat anders, maar wel familie natuurlijk, een dochtertje down under. Nu die oranje leeuwen verdwenen zijn uit de Nederlandse reclame van ING, komt er misschien een aap uit de mouw. Wel een liever beest dan een leeuw natuurlijk. Nou nee, lijkt mij onmogelijk, ook al is Charles een soort oranje. Via Adnews.

Wereld Natuur Fonds haakt met advertentie in op coalitie

Het Wereld Natuur Fonds grijpt het regeer- en gedoogakkoord vandaag aan om in een advertentie in te haken met: ‘De coalitie is pas rond als de aarde deelneemt.’ Dat sterke zinnetje staat achterop de Volkskrant en vast elders ook. De opvallende advertentie -ook wel issue- of advocacy advertising genoemd- bevat een duidelijke boodschap voor de politiek, al is-ie vooral voor de Bühne, lijkt het, want, zoals gezegd, de akkoorden zijn rond. Het WNF: ”Onze natuur is geen luxegoed, maar staat aan de basis van ons welzijn en onze welvaart. Daar valt niets op te bezuinigen.” Hoewel. In ‘t parlement zal er zeker nog gesproken worden over de milieuparagraaf in de akkoorden. Het is inderdaad te hopen dat de nagestreefde economische groei van dit kabinet niet ten koste zal gaan van ‘t milieu. Zie volledige tekst advertentie in overlees.

Famous Grouse daagt whiskydrinkers uit als reclamestunt

Leuke reclamestuntje van het Schotse The Famous Grouse, dat 75 whiskyliefhebbers uitdaagt de smaak van een nog nieuw op de markt te brengen fles whisky te ontrafelen. Dat kan van 12 t/m 14 november op ‘t grootste whiskyfestival van Nederland: het International Whisky Festival in Leiden . De nieuwe whisky, die vanaf februari 2011 in Nederland verkrijgbaar is, wordt vernoemd naar de winnaar die het dichtst bij het originele recept komt; zijn (of: haar, why not) naam komt dus op alle flessen in Nederland (hier melden). Voor het eerst in de geschiedenis van het Schotse whiskymerk mogen whiskyliefhebbers onder begeleiding van master blender Gordon Motion proberen om het recept van een nieuwe whisky te ontcijferen, aldus Adformatie.

Apple ramt FaceTime-videobellen erin met vier spotjes

Apple heeft vier korte nieuwe Amerikaanse sentimenteel-zoete commercials voor FaceTime, het videobellen/chatten op de iPhone 4 en de iPod Touch 4g, uitgebracht. Zonder gechat, want alleen ‘When You’re Smiling’ van Louis Armstrong is te horen als begeleidend muziekje. De spotjes worden ook lokaal uitgezonden, meldt iPhone Club. Zo zijn deze vier (hier nr 3 en nr 4), vermoedelijk weer gemaakt door reclamebureau TBWA\Chiat\Day in Los Angeles, online gezet door de Italiaanse operator 3.