Archief: augustus 2010

Gemist gisteren, die 8 historische VW-spots? Zie ze hier!

Wat laat hier aangekondigd, gistermiddag, dat STER-reclameblok gisteravond, om 21.55 uur op Nederland 3, gevuld met in totaal acht historische com mercials van Volkswagen, de ene nóg beter (en leuker) dan de ander. Het prachtblok duurde bijna vijf minuten. Dat was mogelijk omdat het wordt uitgezonden in de Themaweek TV Lab, die geheel in het teken staat van vernieuwende, afwijkende en creatieve uitzendingen die worden gemaakt door talentvolle programmamakers. Gemist? Alle spots, gemaakt door DDB Amsterdam, het reclamebureau dat al sinds 1973 voor Volkswagen werkt, zijn via  HIER OP EEN SPECIALE VW-SITE TE ZIEN (met meer achtergrondinfo). Met dank aan twitteraar Peter van Leeuwen.

‘Flake girl’ is fraaie arty commercial Cadbury Flake

Just saw the new tv commercial for Cadbury’s flake. So beautiful I nearly cried,” gaf iemand als commentaar op deze nieuwe commercial in de bekende serie van de Britse chocoladefabrikant. Werd gemaakt door reclamebureau Fallon in Londen. In de vorige trad jazzzangeres Joss Stone op, wie in deze fraaie arty commercial te zien is, is mij niet bekend (zie ook de sensuele spot met model Alyssa Sutherland uit 2007, als onderdeel van de Flake Girl-serie).

Ontdekkingsreis in futuristisch Droid X-spotje Motorola

Het futuristische Droid X-spotje smartphone-maker Motorola bouwt de spanning lekker op, what the hell is happening here? Even een knap gefilmd uitstapje naar de toekomst en dat in een gewone commercial. En wat vinden ze? Juist, ja. Eentje die z’n tijd ver vooruit is, luidt de claim. Google en Verizon namen ongetwijfeld een deel van de kosten voor hun rekening. Geen flauw idee wie de maker is. Via AdvertisingFan.

Bah, een pratende vis in commercials groene thee Lipton

Drink on the bright side” is slogan van de nieuwe campagne van Lipton in Engeland, voor Green Tea met citrusvrucht erin. Plus, moet dat nou, een pratende vis en een kletsende meeuw. Dat heeft natuurlijk alles te maken met, Green Tea, die relatie met dat drankje is duidelijk. Nou nee, maar misschien dat ze deze spotjes in Engeland wèl leuk vinden, kan zijn. Via AdFreak.

Aegon feliciteert Ajax’ Suarez, De Zeeuw en Van der Wiel in advertentie (maar ook Dries Mertens en Roelof Luinge)

Aegon, zoals bekend hoofdsponsor van Ajax, feliciteert ‘al dit talent‘ -Luis Suarez, Demy de Zeeuw en Gregory van der Wiel- vandaag in een inhaakadvertentie met hun prijzen behaald op het 29e Gala Voetballer van het Jaar. Suarez (35 doelpunten vorig jaar) kreeg de hoofdprijs, Voetballer van het Jaar en daarmee de Gouden Schoen, De Zeeuw werd derde (Bronzen Schoen), terwijl Van der Wiel de Johan Cruijff-prijs kreeg voor Talent van het Jaar. De advertentie in De Telegraaf van, haha, de Sponsor van de toekomst, staat op de best denkbare plek, want beslaat een kwart van de pagina vol gala-nieuws. Maar Aegon doet niet flauw en feliciteert in de tekst ook Dries Mertens van FC Utrecht, die tweede werd (Zilversen Schoen), en tenslotte oud-scheidsrechter Roelof Luinge, die scheids van ‘t jaar werd (Gouden Kaart). Dat duo valt ook onder ‘al dit talent.’ En terecht. PS Niemand van landskampioen FC Twente in de prijzen gevallen? Vreemd hoor.

Acht Volkswagen-spots in één blok van vijf minuten op NL3

[UPDATE: ZIE ZE HIER]Vanavond (30/8) wordt ‘t STER-reclameblok van 21.55 uur op NL3 gevuld met in totaal acht historische commercials van Volkswagen. Het blok duurt bijna vijf minuten, meldt vaksite AutomobielManagement. Dit is mogelijk omdat het wordt uitgezonden in de Themaweek TV Lab, die in het teken staat van vernieuwende, afwijkende en creatieve uitzendingen gemaakt door talentvolle programmamakers. Alle spots die het speciale blok zijn opgenomen, onderscheiden zich door de typische Volkswagen-knipoog en zijn gemaakt door DDB Amsterdam, het reclamebureau dat al sinds 1973 voor Volkswagen Nederland werkt. ”Gezien de reclamehistorie van Volkswagen, heeft het

Hoera, de hotte slomo-girls van Seat zijn weer terug

Weer een lekker tussendoortje, na die pindakaas: de hotty’s van SEAT deze keer (wat zal die auto tegenvallen). ”Hurray! The slomo Seat girls are back. Live is good! Meldt een tweet van @pascalboogaert aan de wereld. En ze waren in Zwitserland, in het dure Gstaad, voor het Beach Volley Grand Slam Gstaad 2010, dat werd gesponsored door de Spaanse automaker met de Duitse aandeelhouders.

Dirk doet weer grappig, nu met pindakaasreclame Calvé

Zomaar even een leuk tussendoortje. Weer eens van supermarkt Dirk (en, tuurlijk, Bas en Digros), dat inspeelt op de reclame van Calvé-pindakaas. De folder met de bekende slogan arriveerde zojuist op de deurmat en hierbij een plaatje, via iPhone, van de voorpagina van Lekker Doen! Ze hebben een voordeelpot regular aan te prijzen deze week, vandaar.

Leuk, en weer ‘ns wat anders? Chinese spot VW Passat CC

Glamour Comes Standard.” Leuk, en weer ‘n wat anders? kopte ik over deze Chinese commercial voor de VW Passat CC maar is-ie zo anders, zo Chinees misschien? Helemaal niet. De Chinezen achter het grootste reclamebureau daar, DMG (al heet de baas/oprichter ervan Dan Mintz), hebben een westers product afgeleverd, Hollywoodstijl ook nog. Wel aardig tong-in-cheek allemaal, daarom toch leuk genoeg om te laten zien. Via Utalkmarketing.

Je klas met groene slijm bewerken, dank aan Nickelodeon

De nieuwe campagne ‘Slime Je Klas‘ van Nickelodeon start vandaag, meldt vaksite Adformatie. Wat is ‘slime‘ -uitgesproken als het Engelse slaim (zeker iets anders dan slijmen met woorden haha). Elkaar met vieze groene slijm bewerken, iets waar Nickelodeon in de VS veel succes mee heeft (geef mij maar van jaren geleden het destijds razend succesvolle Being tango’d van een fruitdrankje, zie oud spotje, waar dit slimen duidelijk van afgekeken is).  Kinderen kunnen tot begin oktober hun eigen klas opgeven via Nickelodeon.nl en een speciale hyves-pagina. De winnende klas, inclusief de leraar/lerares, wordt geslimed en beelden hiervan zijn te zien op Nickelodeon. ”Het slimen van bekend en onbekend, jong en oud, is wereldwijd een lange traditie in de geschiedenis van Nickelodeon.” Zie ook (leuk?) voorbeeldfilmpje uit de VS.