Archief: juni 2010

Heleboel mooie creatieve reclamezakken op een rijtje

De Belgische site Creative Criminals zette onlangs liefst 28 creatieve zakken, oké, carrier bags, op een rijtje (even aangenomen dat ze die niet zonder bronvermelding overnamen van weer een andere site, die al dat werk had gedaan). En daar zitten prachtige exemplaren tussen. Neem nou die ene, die ik eruit pikte, van het Bulgaarse biermerk Shumensko.Maar er zijn veel meer mooie bij. KLIK HIER om ze allemaal te zien.

Mooi: ‘Mechanics of Passion’-filmpje over Calibre de Cartier

Mechanics of Passion van Calibre de Cartier is een prachtfilmpje -zie de lange versie- als reclame voor een prachtmerk. Dit model werd vorige maand gelanceerd. Geen idee wie ‘m heeft gemaakt. De Engelse promotekst erover: ”Both contemporary and refined, this exceptional timepiece heralds a new chapter in the watchmaking history of Cartier.”

Guitar Hero: Marisa Miller mocht niet wat Heidi Klum wel deed

Bloesje uit en rocken maar. Wat Heidi Klum wel mocht op tv, mocht een ander topmodel, Marissa Miller niet. Dansen in ondergoed voor Guitar Hero. Ook uit De Oude Doos, want dit spotje met Miller was in 2008 al in de ban gedaan in de VS. Maar niet op internet, uiteraard. In Engeland mocht dit spotje (uiteraard) wel gewoon worden vertoond op televisie. Die puriteinse Amerikanen toch, wat is hier nu schokkend aan; niets. Via Adrants.

Citroën DS3-reclame haakt in op moeizame kabinetsformatie

Van mijn stoel val ik er niet van, maar deze actuele inhaker van de Citroën DS3 op de kabinetsformatie vind ik  toch aardig genoeg om te vermelden. Leuk publiciteitsstuntje. Al zag ik er niets van terug, gratis gereproduceerd in de massamedia, wat toch deels de bedoeling moet zijn geweest van alle pr-energie. Reclamebureau Euro RSCG bedacht dat de juiste combinatie vinden moeilijk blijkt in politiek Den Haag, maar niet als je de auto waarvoor zij reclame maken wil aanschaffen. Geen combi’s wordt uitgesloten, van dak- en carrosseriekleuren en nog veel meer. Gisteren reed een aantal Citroën DS3’s in verschillende kleurcombinaties achter elkaar door het centrum van Den Haag, meldt de site van het reclamebureau. Een meerijdend moving billboard maakte duidelijk waar het om ging: ”Beste Informateur, bij ons zijn alle combinaties mogelijk.” Bron: rechtstreeks.

Maaike gaat voor paars, met hulp van de styling van Andrélon

Styling? Maaike kan echt niet zonder…” Na de donkere Ellen met haar doffe haar een reddingsactie voor de blonde Maaike, die en passant kleurig reclame maakt voor een paarse coalitie. Zoals Femke H. ook steeds doet met die kleur. En natuurlijk is dit reclame voor Andrélon, dat die politiek getinte pastel huiskleur misschien wel helemaal niet ziet zitten voor Den Haag, pech dan. ”Haal meer uit je haar, met Andrélon Styling” zeggen ze in een aardige commercial (reclame maken voor zo’n product is geen sinecure), gemaakt door reclamebureau UbachsWisbrun/JWT.

Blatter ziet ‘t fout, WK Voetbalscheids heeft Specsavers nodig

Geestige inhaker. Blatter ziet ‘t helemaal verkeerd, betoogt Specsavers in de Engelse pers, naar aanleiding van ‘dat’ afgekeurde doelpunt tegen Duitsland. Video-technologie op de agenda zetten om dit soort voetbaltragiek voortaan te voorkomen hoeft niet. Geef de scheids een bril, de goal-line technology vanaf 25 pond van jeweetwel, tevens, uhh, succesvol sponsor van het Nederland scheidsrechterskorps … Waarvan niemand het goed genoeg zag deze afgelopen competitie om voor Zuid Afrika te worden uitgenodigd, maar dit terzijde.

Ondanks crisis meer uitgegeven aan inhaakreclame WK

Ondanks de economische crisis hebben bedrijven dit jaar flink meer uitgegeven aan reclame-uitingen rond het WK voetbal. Volgens cijfers van onderzoeksbureau Nielsen liggen de uitgaven tot en met 20 juni al hoger dan de totale bestedingen rond het EK van 2008 of het WK van 2006. Dat meldt busines ssite Zibb, het ANP citerend. In de maanden mei en juni (tot en met 20 juni) werd tot nu toe ruim €40 miljoen uitgegeven aan reclame in relatie tot het WK. In dezelfde maanden in 2008 toen het EK in Oostenrijk en Zwitserland werd gehouden, werd iets meer dan €27,5 miljoen gespendeerd aan voetbal-reclames. Tijdens het WK van 2006 in Duitsland werd iets meer dan €30 miljoen uitgegeven aan campagnes die verband hielden met het toernooi. Bij alle bedragen gaat het om bruto mediabestedingen (dus exclusief media-kortingen) en het leeuwendeel, haha, nemen de supermarkten volgens mij voor hun rekening.

Niet gezien: zo ziet Blatter het graag (Alles is reclame)

Alles is reclame: Actualiteit door de bril van een copywriter. Dit is de twee column van  geschreven door Peter van der Wijk, een ervaren Nederlandse reclameman/tekstschrijver, die in Antwerpen woont en in België en Nederland werkt. Deze column verscheen eerder op Van der Wijk’s schrijfblog.

Niet gezien: zo ziet Blatter het graag

”Je kunt van FIFA-voorzitter Sepp Blatter zeggen wat je wilt (en reken maar dat dat gebeurt in Engeland en Mexico), maar niet dat hij geen sluwe marketeer is. Niet in de laatste plaats natuurlijk omdat hij als geen ander door heeft hoe een FIFA-baas nog langer FIFA-baas kan blijven. Veel grote landen hadden ‘m allang en bij voorkeur zelfs per brancard het voetbal-politieke speelveld willen zien verlaten. Maar Blatter let goed op de kleintjes en kleine voetballandjes, daar zijn er veel van in de wereld.

”Dollars hier, dollars daar, luidt z’n persoonlijke marketingstrategie. “Jullie ook een financiele injectie in het Masterplan Gambiase/Azerbeidjaanse/Klein-Mongolese voetbaljeugd? Kijk eens, alsjeblieft.” Dat het enige masterplan van menig voetbalbons in de kleine landjes bestaat uit meer zakken vullen met geld dan jeugdvoetballen met lucht neemt Blatter op de koop toe. Want een goede koop is het. FIFA-baas tenslotte: eens in de 4 jaar ben je een maand lang heerser van de planeet.

”Wat Blatter in al die jaren ook heel goed begrepen heeft, is dat het produkt voetbal geweldig is zoals het is. Elf tegen elf met een ronde bal en twee hokjes met netten erachter op een mooi groen veld. En, heel belangrijk, regels die al sinds dat spel werd bedacht niet of nauwelijks zijn veranderd. Tamelijk simpele regels bovendien, op vrouwen na begrijpt iedereen ze. Kortom, het produkt voetbal biedt houvast. Voetbal is wereldwijd het zelfde: de bal moet erin en je weet nooit of dat gaat gebeuren. En wanneer. En hoe vaak. Is dat spannend of is dat spannend?

Naar Nederland-Brazilië op WK: advertentie met reisaanbod van De Telegraaf, KLM, KNVB en Oad

Nou, die valt op, die advertentie achterop De Telegraaf van vandaag. En we helpen maar even mee om het goede nieuws te verspreiden. Kapitaalkrachtige voetbalfans kunnen naar de kwartfinale Nederland-Brazilië a.s. vrijdag in Port Elizabeth, met een gegarandeerd vertrek (dus vliegen, ook al zijn er ‘te weinig’ deelnemers). Het is een heel WK-arrangement van 1 (donderdag) -4 juli (zondag) voor l €1995 p.p., exclusief kaartje (ook te koop à, jaja, €140). Op basis van 2 pers in een kamer en: op=op, wat ook voor de kaartjes geldt, want ook de Brazilianen lopen warm voor deze wedstrijd. Meer informatie en voorwaarden zijn op deze Oad-site te vinden (of bel 0900-8482, 0,15 cpm). Voor dit aanbod werken samen KLM, Oad Reizen, de KNVB en De Telegraaf. Je bent vier dagen op pad, inclusief een halve dag excursie naar Soweto/Johannesburg (2 overnachtingen).

Eerste spot Apple’s iPhone 4: focus op videobellen/Face Time

Apple’s eerste commercial voor de gloednieuwe iPhone 4, die nog niet te koop is in Nederland. Hij gaat helemaal over de (toegevoegde) mogelijkheid van video calling, Face Time genoemd, wat eerder door de concurrentie (Nokia b.v.) werd aangeboden, maar nooit een succes is geworden. Zou leuk zijn als dat nu wel aanslaat met behulp van een enkel knopje en een WiFi-connectie. Een behoorlijk sentimenteel Amerikaans filmpje is dit anders wel, met een kwelende Louis Armstrong in de achtergrond. Maar het gaat dan ook over mensen, zegt Apple, en eens niet over een nieuwe coole techniek. En