Archief: maart 2010

Krijg nou wat: klimt een olifant in een boom (voor LG Infinia)

Een oerwoud. Klimt een olifant in een boom. Kan-ie veel meer zien. Slim. Mooie beelden, mooi getruukt natuurlijk. Dan de tekst erbij: ”Take your viewing experience to a whole new level. With full LED Slim.” Logisch toch, dat dit bedacht is voor deze reclame voor de tv-toestel LG Infinia, gemaakt door reclamebureau Y&R in New York (wat dun is dit toestel, zeg, zou dat geluid een beetje klinken?). De voice-over aan het eind versta ik niet helemaal goed. Hij zegt, dacht, ik: ”So this is is this a tv. Or something better.” Via Shots.

Stel op bezoek bij psycholoog, maar relatie gered door drop

Baby, baby… Niet zo oud, van vorig jaar mei, is dit crazy Noorse spotje voor een dropje dat wonderen doet. Niet alleen voor de keel. Dit Ifa dropje is genoemd naar de beroemde Noorse operazanger Ivar F. Andresen. Die kent iedereen natuurlijk goed. Op de bank voor relatiesessie bij een op Sarah Palin lijkende psychologe (die man heeft trouwens wel wat van Roger Federer). Tja. Gek.

Yeah, yeah, yeah, de Honda CR-V neemt je overal heen

Elaborate‘ en ‘fantastical‘ noemt het Amerikaanse blog AdFreak deze vrolijke Australische commercial voor de Honda CR-V, gemaakt door reclamebureau Draftfcb. ”Yeah, yeah, yeah we’ve got it all” klinkt het op de achtergrond en, inderdaad, er is verbazingwekkend veel te zien in korte tijd. De pay-off of tagline van het spotje luidt “Imagine where it could take you.”  Vèr, dus, en een parkeerplaats heb je er niet nodig voor, heerlijk.

Spannende reclametrailer voor speelfilm Tron Legacy

Tron Legacy van Disney Digital komt pas in december in de bioscoop, maar de vernieuwde reclametrailer belooft heel wat: ‘‘A 3D high-tech adventure set in a digital world thats unlike anything ever captured on the big screen.” Sam Flynn (Garrett Hedlund), de tech-savvy 27-jarige zoon van Kevin Flynn (Jeff Bridges), onderzoekt de verdwijning van zijn vader en komt in een bizarre wereld terecht. De muziek is van electroduo Daft Punk. Via de collega’s van Cinema.blog (en trailertalkshow).

Muziek maken op 600 wijnglazen als reclame Škoda Combi

”Škoda Superb. Up to 1,865 litres of luggage space in perfect harmony.” Ja, en die perfecte harmonie is er met de haren bijgesleept natuurlijk, anders was de relatie met deze mooie commercial zoek. De Tsjechische musicus Petr Spatina maakt muziek op 597 Schott Zwiesel wijnglazen van chrystal, gevormd als een auto. Als promotie voor de  SUV Superb Combi van de eveneens Tjechische autofabrikant. Het reclamebureau is de Hamburgse vestiging van het Britse reclamebureau Leagas Delaney . Via Adoholic.

Goeie reclame: banken van IKEA in Parijse métro-stations

Eenvoudig maar effectief: een z.g. guerilla-actie van IKEA (=snel een reclamestunt organiseren, liefst op plekken waar het verboden of gevaarlijk is, zodat ‘t kortstondig veel aandacht trekt en media-aandacht gegarandeerd is). Zet twee banken -voor kenners  ‘Ektorp’ en ‘Kalstad’-  neer in Parijse métro stations en zie wat er gebeurt; camera bij de hand. Tuurlijk, wachtende passengers gaan ze even testen. En dan weer weghalen, om vernielers geen kans te geven. Schijnt door IKEA zelf te zijn bedacht, meldt Adoholic.

Leerdammerkaas is in Engeland niet zo mild als je denkt

Not as mild as you think.” Niet alleen buitenlandse melkreclame (zie deze recente), maar ook reclame voor kaas hou ik scherp in de gaten. Van die typisch Nederlandse producten toch. En dan duikt ineens dit leuke animatiefilmpje op voor Leerdammer-kaas. Deze kaas moet populair worden voor alledaags gebruik en er wordt in Engeland hard gewerkt aan de bekendheid van het Nederlandse merk. Geestig: volgens de Nederlandse site heeft Leerdammer een ”heerlijke, milde, zoete en nootachtige smaak.” Wel mild, dus, maar minder mild dan Britten denken, haha. De commercial is gemaakt door reclamebureau RKCR/Y&R. Via Campaign.

Zo vreselijk, dit bankspotje uit VS, dat ik erom moest lachen

Ook deze plaatselijke financiële instelling zit achter het geld van de consument aan, achter hun bucks. Maar Bucks First Federal Credit Union -ja, dat bestaat echt- verrast vriend en vijand met dit vreselijke spotje. De medewerkers hebben vast lol gehad met het maken ervan, maar het resultaat is zo slecht … dat ik er toch even om moest lachen.