Archief: februari 2010

M&S-collectie Rossana Lima, Mw Kluivert dus, haalt de krant

”Vanaf nu weer verkrijgbaar,” de nieuwste More Style-collectie van Rossana Lima, ook wel of misschien zelfs wel beter bekend als Mevrouw Kluivert, de Friese echtgenote van oud-voetballer Patrick. Dat nieuws is te lezen in een grote advertentie van M&S in De Telegraaf vandaag met Lima, die vroeger modezaken had en nu als styliste actief is voor BN-ers. Voor de geïnteresseerden: alle maten (38-54) één prijs, zie ook de site van M&S. Er wordt ook gehengeld naar mailadressen; je krijgt eenmalig €7.50 korting als je voor M&S Newmail inschrijft en minimaal €35 besteedt in een van de winkels. De collectie is ook online verkrijgbaar.

Dekker volgens Aegon ‘eerlijk over Ajax-FC Utrecht’ (3-0)

Het lijkt even alsof Aegon zèlf die 3-0 zege van Ajax op FC Utrecht morgenmiddag voorspelt, in de inhaakadvertentie in de krant van vandaag. Maar de optimist is Daniël Dekker, en die is nóg minder objectief -Aegon is sponsor van Ajax, maar moet ook financiële producten aan Utrecht-aanhangers slijten- want voorzitter van de Supporters Vereniging Ajax. In de advertentie (zou-ie ook in landelijke editie staan?), zegt Dekker dat Ajax thuis altijd wint van FC Utrecht. ”Ook nu gaat dat gebeuren, het wordt 3-0.” De wedstrijd moet volgens hem gewoon 2 x 45 minuten een feest zijn voor de supporters, ”ondanks alle commercie, de KNVB en de overheid.” Zijn die twee partijen zó lastig voor de Ajax-supporters dan? Hij mag ‘t helaas niet toelicht en in het interviewtje in de advertentie – of misschien ontbreekt de ruimte. Dekker, sinds 2005 voorzitter, hoopt op een groot succes in de Arena. ”We hebben een geweldige historie, maar die gaat steeds verder terug,” zegt-ie terecht. Daarom hoopt hij dat Ajax bij de eerste twee eindigt dit jaar, zodat Champions League-deelname zeker is (de complete tekst is goed te lezen als je op afbeelding klikt). Ik hoop op een goeie wedstrijd morgen, ben er weer bij (want Ajax-fan). En hoop dat ‘t bekende gelazer achterwege blijft en  alle fans genieten. Oók Utrechtse. Amen.

‘Oproep’ Veridian Dynamics als reclame Comedy Central-serie

Hey, wat krijgen we nu, denk je toch even, bij het zien van deze Oproep! in de krant. Wat zit dáár nou achter, want hier trapppen we natuurlijk niet in. ”Veridian Dynamics roept proefpersonen terug die mee hebben gedaan aan het onderzoek waarbij gebruik werd gemaakt van een lancering.” Enzovoorts, zie intrigrende uiting hiernaast (nota bene op de Buitenlandpagina van De Telegraaf vandaag). Je kon gratis een nummer bellen. Het blijkt reclame te zijn voor een op zondag 21 februari begonnen serie op Comedy Central, namelijk de Amerikaanse hitserie BETTER OFF TED (ik verstond van het bandje BETER OFF DEAD, haha, echt waar). Dat, zegt de CS-site, is een ”satirische komedie over de succesvolle Ted Crisp (Jay Harrington), die aan het hoofd staat van een onderzoek- en ontwikkelingsafdeling van het moreel discutabele bedrijf Veridian Dynamics.” Zondags om 22.30 uur bij Comedy Central, misschien moet ik toch eens een keertje kijken.

Paris Hilton doet sexy voor biertje (Devassa)

Paris Hilton duikt weer eens op in een spotje, helemaal in Brazilië, maar deze is wel errug tam. Zo kennen we haar toch niet. Maar goed, levert weer wat dollarcenten op en die heeft Paris natuurlijk hard nodig in deze barre economische tijden, jaja. Ze probeert sexy te doen op z’n Hollywoods en kan van bijna alle kanten bekeken worden daar in Brazilië, in het door reclamebureau Mood gemaakte spotje voor Devassa.

Sinner Eyewear wenst snowboardster Sauerbreij succes

Haar sponsors roeren zich, nu is Nicolien Sauerbreij, ervaren Nederlandse snowboardster, aan zet in Vancouver. ”Hup Nicolien Hup, laat de leeuw niet in zijn hempie staan” zegt Peugeot als ”trotse sponsor” weinig origineel, in een inhakertje, goed geplaatst vandaag op de sportpagina van de krant. Vanavond vanaf 19.00 uur op Nederland 1 begint het snowboardfeest weer. Sponsor Sinner Eyewear pakt het groots aan, met een hele oogschaduwzwarte pagina in De Telegraaf vandaag, gemaakt door reclamebureau Inzicht. En heel goed ook. Sinner, ”Sponsor & Supplier van Nicolien, wordt even SWinner en de tekst onderaan luidt: ”Sinner Eyewear gelooft in Nicolien Sauerbreij.” Wij ook. Veel succes, Nicolien.

Sprakeloos spotje Viona wint PvdA-wedstrijd (jurylid Terstall)

Leuk, die mini-slapstick in zwart-wit van Viona Versluis van PvdA Dordrecht, nr. 11 op Lijst 1. Ze won er de door de landelijke PvdA uitgeschreven spotjeswedstrijd mee. Met in de jury filmer (en prominent PvdA-lid) Eddy Terstall, die ooit overwoog de politiek in te gaan, en Mei Li Vos, Kamerlid voor dezelfde partij. Zó kun je in een spotje van een minuut je boodschap dus goed overbrengen, door je mond te houden. Moesten méér politici doen, haha. Op de Volkskrant-site ook aandacht voor andere regionale/plaatselijke politieke spotjes.

De Lint en Boissevain presenteren collectie SuitSupply rauw

Een reclameuiting heb ik nog niet gezien, die komt er vast wel. De bekende acteurs Derek de Lint en Daniel Boissevain tonen de nieuwe collectie van Suit Supply alvast op de site. Bewust rauw maar boeiend gefotografeerd door Carli Hermès, die ze heeft in een filmische setting heeft neergezet. Hermès wilde ‘een spannend contrast van ongepolijste echtheid en dandyisme’ neerzetten, meldt het persbericht. Dat is tevens de reden waarom dit keer is gekozen voor acteurs in plaats van modellen. Naast de standaard pakken heeft Suitsupply zijn collectie dit jaar verbreed met een nieuwe dandylijn.

DJ Leo Blokhuis in zwart spotje voor vernieuwde Radio 6

Wat minder jazz op Radio 6, das natuurlijk jammer. Maar (nog) meer muziek met een ‘zwarte ziel’ (soul, jazz en meer), beloven ze.  Dat maakt Radio 6-dj Leo Blokhuis (Sweet Soul Music, zaterdags 19-20 uur) duidelijk in een tv-commercial van deze maand, gemaakt door reclamebureau Not Just Film/Y&R.

Intelligente goudvis steelt show in bronwaterspotje (Drench)

Stay drenched: water is goed voor je hersenen. Mr Memory is een intelligente goudvis, die zich makkelijk laat trainen. Zo blijkt hij/het/zij ook over een goed geheugen te beschikken, wie had dát ooit gedacht. Het bewijs, haha, wordt gegeven in deze commercial van Drench, het bronwatermerk van het Britse Britvic, dat meer geestige reclame produceert voor dat merk: de hamsters, die jazz spelen, en rodeorijden op een giga-fazant. Meer info over de goudvis-trainingsessie en een kwis is hier te zien. Het verantwoordelijke reclamebureau is CHI & Partners in Londen. Via Creativity.