Archief: oktober 2009

Frans Molenaar presenteert mannencollectie C&A en Wehkamp

Shit, ik heb nog een mooi zwart streepjespak in de kast hangen van Frans Molenaar. Kan ik niet meer dragen, nu zijn pakken ook te koop zijn bij C&A en Wehkamp… ”Met trots presenteer ik mijn nieuwste mannencollectie. Vanaf vandaag exclusief in 27 C&A winkels” zegt Molenaar op een hele advertentiepagina in De Telegraaf van vandaag. De collectie is dus ook te koop via Wehkamp.nl. Tuurlijk, C&A is bezig met een kwalitatieve slag en werd onlangs zelfs winnaar van de Retail Jaarprijs voor de beste herenmodewinkel 2009, toch rijst de vraag: is dit nou een zwaktebod van een hoogst commerciële mode-ontwerper of een slimme marketingzet van beide partijen. Waarschijnlijk dat laatste. Afgebeeld: twee pakken voor €199 en €249 en twee colberts van €159.

Russische Gazprom genoemd als sponsor/koper voetbalclub AZ

Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom, shirtsponsor van Schalke 04 (foto) neemt mogelijk de aandelen en sponsoring van AZ over van de curator van DSB Bank. Opent De Telegraaf vanochtend de voorpagina. Gazprom, het grootste aardgasbedrijf ter wereld, was eerder betrokken bij Zenit St. Petersburg en wilde FC Volendam overnemen, totdat die voetbalclub degradeerde uit de Eredivisie. Gazprom is ook nog eens Rusland’s grootste bedrijf. De Russische industriële gigant  ”wil in de toekomst een grote rol gaan spelen op de Nederlandse aardgasmarkt via een typisch Nederlandse club en ziet daarbij AZ nu als ideale kandidaat,” aldus de krant. Voor de Russen is AZ tevens een ‘goedkope’ poort om kans te maken zich op Champions Leagueniveau te profileren. De Alkmaarse club is nu uiteraard veel minder waard dan de €100 die Dirk Scheringa erin heeft gestoken. Heel goed, laat Gazprom maar komen, why not. Volgens mij importeren ze trouwens al jaren wat aardgas uit Nederland.

Met een griezelfilmpje speelt Bacardi in op Halloween zaterdagavond

Halloween. Niet zo’n populair feestje in Nederland, op zaterdagavond, 31 october, wel in landen als de VS, Canada, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Het begon als iets voor kinderen, maar volwassenen doen nu ook vrolijk mee, met spooky feestjes en verkleedpartijen. Bacardi speelde daar op in met dit griezelfilmpje van 2,5 minuten (en liet eerder mensen iets heel anders doen, een eilandje maken om lekker op te kunnen feesten). Zie wat er gebeurt als je naar een feestje gaat zonder vermomming. Waar is het feest? Vraag de vleermuis van Bacardi,  dat natuurlijk overheerlijke Halloween-cocktails schenkt.

Michelin-mannetje krijgt rol superheld in nieuwe reclamecampagne

Het  Michelin-mannetje, dat al sinds de jaren negentig van de 19de eeuw Bibendum heet, is vernieuwd. En meteen maar een superheld geworden voor het Franse merk, meldt site Molblog. Compleet met stoerder uiterlijk.  De campagne van het tweede (en prijzige) bandenmerk ter wereld, waarvan het spotje onderdeel uitmaakt, kost ongeveer $20 miljoen, zegt  CNN. Bibendum heeft een eigen Facebook-pagina en uiteraard ook een YouTube-kanaal.

‘Ik heb nooit betaald voor sex’ en andere leugens Berlusconi te boek gesteld

”Ik heb noooit betaald voor sex.” The bubble is de (vertaalde) naam van een net in Italië verschenen boek met de meest controversiële uitspraken van Silvio Berlusconi. Ik weet dat die man erg is, maar dat je er een heel boek mee vol krijgt. Heb ik de Italiaanse president toch nog onderschat. Enfin, auteur Curzio Maltese in ieder geval niet. ”The dangeous end of berlusconian dream” luidt de vertaalde subtitel van zijn boek. Het Italiaanse reclamebureau Tita in Milaan tekende voor een aardige reclame-affiche. Via I believe.

Topmodellen trekken (bijna) alles uit omdat de wereld zo heet wordt

Is it hot in here or is it just me?”  We hebben er in Nederland weinig van gemerkt, maar 24 october was een wereldactiedag tegen de opwarming van de aarde. Georganiseerd door het internationaal actieve 350.0rg. Mensen in 181 landen kwamen bijeen om allerhande acties rond het klimaat uit te voeren, in totaal ruim 5200. Als we 350.org mogen geloven. ”People gathered to call for strong action and bold leadership on the climate crisis.” In Amerika deed reclamebureau Cameron Russell samen met regisseur Damani Baker een duit in het zakje via deze infomercial. Een boel Amerikaanse topmodellen kleden zich (bijna) uit, als protest tegen de opwarmende aarde. Via SylviaAdGirl.

Vulkaan spuugt popcorn uit in spotje voor VW Saveiro

Ruim drie jaar geleden maakte de VW GTi popcorn in een Zuid-Afrikaans spotje, en dat viel nog wel te begrijpen. Geestig: hotte auto, die langs de velden suist enzo en zie wat er gebeurt. Nu is er weer popcorn, veel meer, dat wordt uitgespuugd door een vulkaan. Heel apart. In een verder aardig spotje met de nieuwe (Brazilaanse) Saveiro van VW, een pick-up van Das Auto. Die vulkaan is kennelijk blij met de Saveiro’s introductie, vandaar die samenwerking om mensen lekker te laten happen. Via Shots.

.

En nu het internet op met je … printer (spotje HP met TouchSmart Web)

Zat er dik in, natuurlijk, moest een keertje komen. De printer met internet-aansluiting voor thuisgebruik. Nou, hier is-ie dan, de eerste touchprinter die dat kan, de HP Photosmart Premium with TouchSmart Web. Met google app als demonstratie. Nou nog eentje waarmee je kan bellen! De aardige en heldere commercial werd gemaakt door reclamebureau Goodby Silverstein in de VS. Via Shots.

Aandacht gevraagd voor ‘de jonge Europeanen van Kosovo’ in spotje

Kosovo. The young Europeans. Dat kleine onafhankelijke Europese staatje in de Balkan Kosovo, waaraan wij Nederlanders met zulke gemengde gevoelens denken, heeft behoefte aan een fris nieuw imago. Een nieuwe kleurig logo plus een aandoenlijke commercial werden gemaakt door de Israelische vestiging van reclamebureau Saatchi & Saatchi (dat weer onderdeel is van het Franse Publicis). In de overlees meer details over de campagne, in het Engels. Dat bureau kreeg bijna €6 m. om het imago van Kosovo op te poetsen en koos ervoor om de jonge inwoners en hun spirit voorop te zetten, in  plaats van wat meer gebruikelijk bij landenspotjes, de natuur en/of de economische mogelijkheden. Kosovo is niet alleen een ‘s werelds jongste republieken, maar telt ook de jongste inwoners van Europa (gem. leeftijd 25,9 jaar). Benieuwd of het filmpje ook in Nederland te zien zal zijn. Zo vredig als het in dat filmpje is, is het niet overal in Kosovo, waar weinig werk is en corruptie welig tiert. Maar: this is advertising. Bron Kovoseals.