Archief: juli 2009

Geen vertrouwen in NEM/Maurice de Hond bij Reclamewereld.blog-stemmers

Brrr, met het vertrouwen in Maurice de Hond, laat staan in de NEM, mede door die inval daar onlangs, is het niet best gesteld. Na de poll over Centraal Beheer’s Even Apeldoorn bellen-slogan, is was de campagne van de Nederlandse Energie- maatschappij/NEM onderwerp van een poll bij Reclamewereld.blog.nl. Marktonderzoeker Mau rice de Hond heeft zich tijdelijk als reclameboegbeeld ‘verkocht’ aan de NEM, in navolging van Nastasja Froger. De vraag was met welke stelling men het eens is. ”Helaas, ook De Hond wordt dik betaald om een potje te jokken.” RESULTAAT: van de bijna 150 stemmers waren er 104 het eens daarmee, oftewel bijna driekwart (73 pct). De stelling ”Mond-tot-mond reclame van gebruikers werkt veel beter dan dit soort BN-ers” haalde 30 stemmen (21 pct van het totaal), bepaald niet slecht. Tenslotte de stelling waarmee de reclamemensen van NEM het helemaal eens zouden zijn: ”Goed zeg, nu geloof ik het pas ècht dat de NEM goedkoper is (dankzij betrokkenheid De Hond).” Slechts 9 Reclamewereld.blog-stemmers vonden dat ook (6 pct van de stemmen).

Wat??? President Barack Obama maakt zelfs reclame voor … Kwit-Fit

Kwik-Fit zit niet alleen in Nederland, hoor. De autoherstellers komen oorspronkelijk uit Engeland, dacht ik. Maar in de VS zitten ze zeker niet. Anders, haha, had president Barack Obama er nóóit reclame voor gemaakt in deze viral, uit de koker van reclamebureau DDB London. Grappig. PS Soms leent Obama zich voor sjiekere bedrijven, zoals onlangs voor die uiting onlangs voor de FT.

Beatles’ hit ‘Altogether Now’ en veel meer in Budweiser-spotje

Fascinerende commercial, erg leuk, heel erg knap gemaakt van Budweiser in de VS. Gemaakt door reclamebureau DDB London, opgenomen in vijf dagen in Chicago, in ijskoud weer. Helaas wordt er ‘n cover (band The Hours) gebruikt voor de Beatles-hit ”Altogether now” – wat alles met rechten en (veel) geld te maken zal hebben. Dat nummer is tevens de naam van de campagne van het populaire (maar niet zo lekkere) biermerk uit de VS: de reclame is consequent beter dan het bier. Lyrics, de naam van ‘t door Chris Palmer geregisseerde filmpje. ”This is an ad about people from all over a city coming together to spell out the words to the Beatles track All together now in time to a train as it passes by.” Véél meer info over filmpje HIER.

Speciale Michael Jordan-drankjes als eerbetoon van Gatorade

De legendarische basketbalster Michael Jordan maakt uiteraard onderdeel uit van de Basketball Hall of Fame in de VS en P&G’s sportdrankmerk Gatorade bracht ter gelegenheid daarvan een speciale serie flesjes uit. Zes stuks om te sparen, in de kleuren van de Gatorade-regenboog. ”Gatorade used over 14,000 bottles to re-create one of Jordan’s ultimate G Moments,” meldt de Britse site Shots. Hier het leuke filmpje.

Bah, reclame op je harige rug: Gorilla Marketing slaat toe

Reclame op iemand’s hoofd is al vaker gedaan. Maar op iemand’s rug? Dit ”live reclame”-beeld gaat de hele wereld over via internet, als vorm van, haha Gorilla Marketing. Knap bedacht door (het bureau van) de Canadese adverteerder Parissa, het bedrijf dat op deze levendige manier Wax Strips onder de aandacht brengt op het strand van Vancouver. En waarvoor dienen die Wax Strips? Juist ja. Geestig! (al wekt Parissa’s site beslist de indruk dat deze strips alleen aan vrouwen worden gesleten) Via CMD Global.

Doe maar vies – Britse onderbroekenlol rond Hoover-wasmachine

Nee, geen 4 uur Cup-A-Soup, maar Get Dirty-tijd. Typisch Britse onderbroekenlol-commercial rond de nieuwe 10kg wasmachine van Hoover, vroeger meer bekend om zijn stofzuigers. Zie wat dat koppel achter die machine doet, het lijkt net… juist ja, Britse humor. Filmpje is gemaakt door het Londense reclamebureau Great Giant. Meer info over dat apparaat via de getdirtywithhoover-site. Via Illegal.

‘Beerput Amsterdam’ Fox knap verdedigd met reclamevideo Robert Nieuwenhuijs

Amsterdam is een beerput van corruptie, prostitutie en misdaad. Het is anarchie.” De oerconservatieve Amerikaanse tv-zender Fox bracht onlangs een gezellig item over Amsterdam waarin alles wat er niet deugt zo breed mogelijk werd uitgemeten, bericht Het Parool. Amsterdammer Robert Nieuwenhuijs, opgeleid aan de Filmacademie, zag het programma via YouTube en maakte bijgaande videoreactie, die tot een hit uitgroeide op YouTube, met honderden reacties. Nieuwenhuis in de Amsterdamse krant: ‘‘Ik voelde me redelijk lullig dat mijn stad zo werd aangevallen, Amsterdam is al genoeg in het nieuws.” Hij sloeg uiterst effectief terug – met statistieken.

Van de tv gehaald: Panasonic Lumix-camera onbreekbaar, eigenaar, uh, niet

De Panasonic Lumix-camera is waterdicht en kan ook wel tegen een stootje. Reden voor het Australische reclamebureau The Campaign Palace in Sydney om deze geestige commercial te maken. Maar al gauw werd-ie van de buis gehaald Down Under en aangepast, wat heel goed te begrijpen is. Met de eigenaar van het toestel liep het minder goed af. Via TIR.

Aardige nieuwe ‘Generatie KPN’-spots belichten belangrijkste diensten

Al gezien? KPN is deze week begonnen met een serie leuke ‘Generatie KPN‘-commercials. We laten hier drie zien. De nieuwe campagne, gemaakt door reclamebureau TBWA\Neboko, draait om gewone mensen van verschillende leeftijden, voor wie de producten en diensten van KPN in herkenbare situaties van pas komen. Humor is troef in de drie spotjes Recensie, Help en Verstoppertje. KPN meldt dat de  ‘Generatie KPN’ de paraplu is waaronder de komende maanden de belangrijkste diensten van KPN zoals mobiel, Internet en digitale TV in radio- en tv-spots, in print en online onder de aandacht worden gebracht. De slogan KPN Sluit je aan blijft gehandhaafd.