Archief: juni 2009

Michael Jackson maakte één commercial, voor Pepsi-Cola (in 1984)

Voor zover we kunnen nagaan is Michael Jackson maar één keer in een commercial opgetreden, voor Pepsi-Cola, in 1984. En meteen gebeurde er wat bizars, zijn haar vatte even vlam tijdens de opnamen. Iedereen schrok zich suf, maar het viel gelukkig mee. De media stonden er weken bol van. Bijgaande commercial werd gemaakt door reclamebureau BBDO in New York. Wijlen Phil Dusenburg, topman van dat bureau in die tijd, schreef nog een boek over die periode: Then We Set His Hair on Fire. PS Twee eerdere Reclamewereld-posts over MJ vandaag hier en hier.

Bruce Willis en Cantona op lijst 10 ‘belachelijkste Ice tea-spotjes’

Kortgeleden, op 10 juni, was het ijsthee-dag. Nooit geweten, vast alleen in Amerika, waar dat drankje nog veel en veel meer in trek is dan hier. een Amerikaanse site publiceerde ter er van Ice Tea Day 2009 een lijst van de tien belachelijkste Icetea-spotjes. Bijgaand eentje, met Bruce WIllis, maar er is er ook eentje met Cantona, in een zwembad. Ze zijn allemaal te zien op de Listicles-site.. Via MarketingTribune.

SsangYong-dieselreclame: ‘Van sexy jonkman naar oude patser’

Het Belgische blog Buzzing Bees is deze serie reclame-uitingen van de in moeilijkheden verkerende Koreaanse autobouwe SsangYong in het verkeerde keelgat geschoten. ”Van sexy jonkman naar oude patser.” Alleen vanwege die eerste uiting, dat schieten. En ze maken zich er erg druk over. ”Lekker wild, lekker sexy,” was hun opvallend enthousiaste reactie, op de benedenste twee uitingen. ”Hadden ze de onderstaande man een camera gegeven, dan was SsanYong een prachtig merk. Nu is het een ouderwetse patser met een kleine piemel. Gek toch, hoe een detail je reputatie kan maken of kraken.” Gelukkig was die reputatie toch al niet bi, want beauties zijn het nooit geweest die SsangYongs.


Michael Jackson vorig jaar zó geëerd door shopping centre Barcelona (L’Illa)

Accessories Are Everything. Prachtig beeld, je weet in een oogopslag om wie het gaat. L’Illa Diagonal, een giga shopping centre in  Barcelona, presenteerde de bekende accessoires van Michael Jackson in deze printadvertentie vorig jaar, gemaakt door reclamebureau DDB Barcelona. ”The man may be gone, but his hat, gloves, socks and shoes say it all,” zegt blog The Inspiration Room. Accessories are everything … maar zonder kwaliteit ben je helemaal nergens, zeg ik. En kwaliteit was MJ.

Michael Jackson overleden (maar goede iPhone-nieuws staat achterop Telegraaf)

T-Mobile moet erop hebben gegokt, dat het nieuws op de voorpagina van De Telegraaf vandaag slecht zou zijn, maar zó slecht… Op de tekst van de reclameflap over een deel van de VP heen staat: ”Voor het goede nieuws van vandaag kijk je op de achterpagina.” Alwaar de nieuwe iPhone G3 S wordt gepresenteerd i.vm. lancering in Nederland vandaag. Het wel héél slechte nieuws is natuurlijk dat Michael Jackson, The King of Pop, onverwacht is overleden in Los Angeles gisteravond, aan een hartstilstand. De 50-jarige (UTubechannel hier) zou volgende maand zijn comeback-tour beginnen, gedwongen door financiële perikelen. T-Mobile zal niet blij zijn met die onverwachte combi vandaag, de DT evenmin. Maar wát een fantastische, onvergetelijke nummers heeft super-artiest Jackson gemaakt, zoals mijn favorieten, Billie Jean en Thriller (en heel vrolijk word ik altijd van This The girl is mine, met Paul McCartney). MJ, rust in vrede, het is mooi geweest, heel mooi.

Beestachtig goed? ‘We are animals’-uiting Wrangler wint top reclameprijs Cannes

Het internationale reclamefestival in Cannes is al bijna weer achter de rug. Alleen de uitslag van de tv- en bioscommercial moet nog komen zaterdag a.s. Ik pik zo nu en dan wat uit die grote stapel prijzen, CannesLions geheten. De Grand Prix Press, dus voor de gedrukte media, is ook bekend, en is hierbij te zien. ‘We are animals’ is een campagne van Wrangler’s (zie ook deze heel aparte commercial van ze van vorig jaar en meer printcampagnebeelden hier), gemaakt door het Parijse reclamebureau Fred & Farid. Mooi, deze advertentie, maar een Gouden Leeuw was goed genoeg geweest, wat mij betreft. Was er niets beters dan dit jaar, uit die vele tientallen landen? Kennelijk niet. Nederland haalde niet eens de longlist dit jaar, een dieptepunt. Jammer.

Opgedragen aan Wouter Bos, namens Ray-Ban: Never Hide

Never Hide dit soort declaraties, Wouter Bos, voortaan gewoon uit je eigen zak betalen. De volgende zoals altijd weer aparte Ray-Ban-viral draag ik hierbij op aan Wouter Bos, die zijn Ray-Ban van 113 euro, verloren in Brussel, door het rijk liet betalen. Een kleurig filmpje voor een steeds minder kleurige politicus. PS Als de reisverzekeraar uitbetaalt weet Wouter vast wel een goed doel te vinden voor dat bedrag. via Adrants.

BNR mag anti-dagblad advertentie in dagblad zetten (de Volkskrant)

Tuurlijk, ik overdrijf een beetje erg in de kop, maar opmerkelijk vind ik deze advertentie wel, van BNR Nieuwsradio. Groot op de economie-pagina vanochtend adverteerde deze ”Bespaart je de onzin”-radiozender met de volgende, niet mis te verstane boodschap: ”Ontbijt je liever met de krant of met je kinderen?” Tongue-in-cheek bedoeld, uiteraard, maar toch strooien ze zo weer flink wat zout in de wonden van de dagbladen die het al zo moeilijk hebben met dalende oplagen en reclame-inkomsten (van dat laatste heeft BNR trouwens ook last). Wel goed dat de Volkskrant, of moet ik zeggen uitgever PCM, ‘m niet heeft geweigerd. Kenmerkend voor een diepe recessie, trouwens, dat de mediumtypen elkaar beginnen aan te vallen. Hoeft niet van mij, wijs liever op je eigen kracht.