Archief: maart 2009

‘Hoofdsponsor AutoRAI AllSecur kopieert Zurich stand London motorshow’

OMG! Hoofdsponsor AutoRAI AllSecur kopieert 1-op-1 Zurich stand London motorshow 2008,” meldt vandaag AJ Thijssen, pr-man van TBWA\Busted geschrokken. Via Twitter (foto Van Vugt/Molblog) Bizar hè? Boodschap, uitvoering, kleurgebruik, echt alles hebben ze overgenomen. Stijl- en merkloos, dat AllSecur,” reageert Daniëlle Schouten, consultant VODW Marketing, ook via Twitter. Die Londense foto was van haar. Inderdaad, bizar. Tenzij er, ik dacht van niet, een link is tussen de twee verzekeraars (of via AllSecur-moeder Allianz)- of er gewoon voor betaald is … Wordt misschien wel voortgezet.

Programmamakers willen Nederland 2 als reclamevrije kwaliteitszender

De publieke televisie moet een kwaliteitszender krijgen zonder reclame. Nederland 2 zou hiervoor het meest geschikt zijn. Verschillende televisiedeskundigen en programmamakers pleiten vandaag in Trouw voor een publiek net met kwaliteits- programma’s zonder onderbreking door reclameblokken, melden o.m. Adformatie en Elsevier. Kijkers met behoefte aan diepgang en achtergrond weten dan waar zij terechtkunnen, net zoals kijkers voor amusement afstemmen op Nederland 1, schrijft het dagblad. Nederland 2 leent zich volgens tv-deskundigen het best voor het label kwaliteitszender, maar dan moet die niet langer gebukt gaan onder opgelegde marktaandelen en de dwingende eis van hoge kijkcijfers. Hierdoor is het publieke net nu een mix van spelletjesprogramma’s als Twee voor twaalf, royaltytelevisie, kunstdocumentaires en Zembla.

Kunstige reclame voor de Nokia E71 (Altogether, nummer 4 in serietje)

In de opmerkelijke -en kunstige- serie Beautiful Connections van Nokia, voor model E71, weer eentje. Deze, Altogether, is weer gemaakt door reclamebureau Wieden + Kennedy in Londen. Omdat ik lui ben laat ik bijgaande tekst onvertaald: ”The film traces the artist’s daily journey between East and North London, documenting signs, road names, overheard conversations and ads. It is a study of the everyday things that become landmarks on the journey between two people.” De kunstenaar, Carl Burgess: ‘Visually I wanted the feeling of a condensed connection, a dense torrent of information connecting people.’ (bron: direct van W+K).

Creatieve reclame-uitingen op straat: 500 prachtvoorbeelden

Wat een goed idee. De Franse reclamesite Conseils Marketing zette liefst 500 internationale voorbeelden van ”street marketing”-reclame-uitingen achter elkaar, verspreid over twee pagina’s. Dit is de eerste, dit de tweede. Wat een prachtige staaltjes van creatief denken zitten erbij, heel leuk om te zien. Ik pik er willekeurig een paar uit om een indruk te geven. Die van KitKat heb ik eerder laten zien.

Lancia Delta 200 pk gelanceerd met 200 paarden in Amsterdam

Al die paarden, ik had ze zien staan toen in er langs reed in in Amsterdam-Buitenveldert. Geen idee was ze er te zoeken hadden… Vakblad Adformatie meldt vandaag echter dat er zondag middag een stoet van 200 paarden van het Amstelpark naar het RAI-plein liep later die dag, voor de onthulling van de Lancia Delta met 200 pk. Een colonne van een halve kilometer. Vanaf medio mei is de Lancia Delta met 200 pk en groen energielabel in de Nederlandse showrooms te zien. En misschien volgende week ook op de Auto RAI? Benieuwd of dit soort luxe auto’s nog een beetje verkopen, de komende barre maanden. De stunt is bedacht door reclamebureau Arc Amsterdam. Meer beelden hier.

Zwoele commercial over ‘meer dan alleen een stuk vlees’ (Hardy-burger)

More than just a piece of meat. Nee, niet alleen die Yankeeburger, maar ook Padma Lakshmi, auteur o.m. van kookboeken, die in deze zwoele commercial optreedt als pleitbezorger van, ‘n mondvol, Hardy’s Western Bacon Thickburger. Padma: ”I’ve always had a love affair with food” (als ‘t maar schuift…) Zou deze Amerikaans/Indiase auteur en actrice (en ex-model) er één woord van menen, wat ze zegt in deze testimonial voor die burger (100 pct Angus beaf, dat wel)? Via De Standaard Online.

Waar is uw geld? Online bankieren gepromoot door Barclays Bank

Leuk om te zien hoe banken elders adverteren, ondanks de krisis. Barclays Bank, bijna eigenaar van ABN-Amro destijds, warm aanbevolen door Rijkman Groenink (wat zou er dán allemaal zijn gebeurd?) komt hier met een kort spotje voor online bankieren. Een spelletje: waar is uw geld? Met online bankieren volg je je cash beter… Via TVAdvertisingUK.

Reclame voor verf met weinig verf in de advertentie van Benjamin Moore

A campaign that’s more than wallpaper, kopt de blogger achter AdPulp in de VS. Hij is een reclameman, die zijn klanten goed kent en niet denkt dat ze zijn blog lezen (of wel tegen een stootje kunnen). ”Mijn klanten zouden deze advertentie waarschijnlijk afkeuren, want te moeilijk om te lezen, te veel woorden, geen geschilderde kamer te zien en het woord ‘liefdeskind’ zo op verzet stuiten.” Hij vindt deze advertentie dus erg aardig, ik ook. De uiting voor verffabrikant Benjamin Moore is gemaakt door het eveneens Amerikaanse reclamebureau Cremer-Krasselt. Zie ook de BM-site, met ”personal color viewer.”