Archief: januari 2009

Bob Dylan en William.i.am in Forever Young-SuperBowl-spotje Pepsi

Met alle respect, maar ik geloof niet dat Will.i.am de Bob Dylan van onze tijd is,” schrijft Neaner op blog Adland over deze Pepsi-commercial, die vanavond voor het eerst wordt uitgezonden tijdens de SuperBowl, waar dit jaar minder aan reclame wordt verdiend (zie overlees). Pepsi zegt dat natuurlijk ook niet, maar zet ze wel zingend tegenover elkaar, in dit door reclamebureau TBWA\Chiat\Day in de VS gemaakte aardige spotje Forever Young met de slogan Every generation refreshes the world.

Dankzij dolfijn en coalabeertje nieuwe job via Careerbuilder (SuperBowl-spotje)

Vanavond is weer de jaarlijkse SuperBowl in Amerika, waar doorgaans 80-90 miljoen miljoenen mensen naar kijken. President Barack Obama zit vooraan in Tampa, Florida, dat evenement mag hij natuurlijk niet missen. In die American Football-finale speelt het op papier kansloze Arizona Cardinals tegen de veelvoudige winnaar van dat evenement, Pittsburg Steelers. Zoals hier vaak gezegd, is die finale hèt moment voor adverteerders om hun beste -en nieuwste- commercials te laten zien. Zoals deze van CareerBuilder. De commercial van reclamebureau Wieden + Kennedy is wat irritant door de herhalingen, maar dat is vast goed voor de naamsbekendheid van het Amerikaanse bemiddelingsbureau.

Reclame-affiche Britney Spear’s Circus-tour, gesponsord door Virgin Mobile

Mooie skoep voor de Amerikaanse telecommer Virgin Mobile USA: ze zijn naamsponsor geworden van de komende Amerikaanse (en Canadese) tour van comeback kid Britney Spears. De tour heet voluit “Virgin Mobile Presents the Circus Starring Britney Spears,” met als speciale gasten The PussyCat Dolls. The Circus-tour begint op 3 maart. Leuk, in New Orleans, dat wel wat extra aandacht kan gebruiken. BS’s cd Circus, pas uit sinds 2 december, is wereldwijd al meer dan 3 miljoen keer verkocht.


Watch “ABDC 3″ — Beat Freaks, Week 3 in Entertainment Videos |  View More Free Videos Online at Veoh.com

Jennifer baadt in mannenhaar (want bij Diesel zijn ze gek geworden)

Beneveld, zullen we zeggen. En het kan niet gek genoeg zijn als je bang bent om niet genoeg aandacht te trekken met je modemerk.  ”Jennifer” heeft plezier in een bad met haar (!), dat fans haar hebben gezonden. Wie nog meer van dit soort LSD-werk wil zien, ik hou je niet tegen (ga naar Diesel’s site). De Italiaanse zwartwit-filmpjes zijn gemaakt door het Zweedse reclamebureau Farfar, samen met Diesel’s Nederlandse creative director Wilbert Das, en opgenomen in New York. Via TIR.

Kaartenstapelaar Bryan Berg heeft iets te bewijzen met de Lexus ES

Hij bestaat, de ‘wereldrecordhouder speelkaartenstapelen.’ Hij heet Bryan Berg en zijn record cardstacking staat in het Guinness Book of Records. Toyota’s luxemerk Lexus was op zoek naar een manier om aan te tonen dat elke vibratie het ES-model vreemd was, want geëlimineerd. Wat leidde tot de volgende opzienbarende commercial, je moet er maar op komen. Grappig detail dat de boel in elkaar dondert als de deur wordt dicht gedaan. Dat kan dus zachter, haha.  ”Behind every details, there’s a detail, the Lexus ES.” Zie ook de making of. Via TIR.

Poll Reclamewereld: Loden Leeuwen Specsavers en Joop Braakhekke terecht?

De twee Loden Leeuwen voor de meest irritante commercial en voor de meest irritante BN-er in de reclame in 2008 gingen naar Specsavers/oma-slappen en Joop Braakhekke (Ambi Pur). Het kijkerspubliek oordeelde, Tros Radar organiseerde de competitie. Eens? Dat vraagt Reclamewereld.blog in zijn nieuwe poll, wat verstopt rechts onderaan op deze pagina. Vier antwoorden zijn mogelijk: Ja, eens met alle de Loden Leeuwen dit jaar;  Nee, er waren nóg irritantere spotjes in 2008; Nee, eens met Specsavers, niet met Braakhekke; en Nee, oneens met Specsavers, eens met Braakhekke.

SBS-experiment: elke 5-7 minuten reclame bij The Mentalist, House, Ghost Whisperer

[ZIE UPDATE OVER KLACHTENREGEN]Dat wordt het verblijf op de wc drastisch inkorten! Amerikaanse toestanden op SBS6, dat tijdens de series The Mentalist en House om de vijf à zeven minuten korte reclame- blokken gaat uitzenden. Voorlopig gaat het om een proef op donderdag, meldt De Telegraaf vandaag op de voorpagina (!). Op NET5 wordt een soortgelijk experiment gehouden op zondagavond tijdens Ghost Whisperer. De proef is een gevolg van de nieuwe mediawet, waardoor de reclameregels voor SBS zijn verruimd, aldus de krant. Er komt echter niet méér reclame per uur (het blijft dus max 12 minuten), het wordt alleen anders verspreid, aldus een woordvoerder. En de blokken nieuwe stijl duren tussen de 1 en 5 minuten lang. Maar een reclame-overdosis blijft het en ik weet niet wat erger is: al die korte onderbrekingen of blokken van van wel 7 minuten, grrr … (volgens mij moeten de tarieven snel omhoog, ook/vooral van de STER om deze reclame-overkill te vermijden)

Dat is de kracht van Defensie, pappa en mamma: verantwoordelijkheid

De nieuwe leus is Dat is de verantwoordelijkheid van Defensie, maar als de Postbank er nooit was geweest dan hadden ze vast gedacht dat die blauwe leeuwenleuze nóg beter was geweest. 70.000 medewerkers hebben ze bij Defensie en liefst 7.000 vacatures te vervullen. Het ANP meldt dat de vandaag begonnen wervingscampagne van staatssecretaris Jack de Vries van Defensie ”mikt op de mamma’s en de pappa’s van potentieel personeel, want uit onderzoek blijkt dat 83 procent van de ouders niet weet wat Defensie voor een werkgever is.” Tot nu toe waren de campagnes waarmee Defensie vecht tegen het personeels- tekort gericht op jongeren zelf. De krijgsmacht biedt meer dan alleen maar gevechtsbanen. In de vandaag begonnen campagne wordt Defensie dan ook neergezet als een organisatie die zorgt voor het wel en wee van de medewerkers, maar ook hun thuisfront. En nu maar hopen dat onze niet al te slimme Defensieminister Van Middelkoop erin slaagt om een tijdje zijn mond dicht te houden.