Archief: november 2008

Barmannen protesteren tegen Grolsch’ thuistap Cheersch

Handen af van ons vakmanschap.” Leuke commercial van Grolsch, als zogenaamd nieuwsitem gebracht. Net gezien, op Discovery Channel, tijdens Ajax-Utrecht. Barmannen protesteren tegen Grolsch’ thuistap Cheersch. In Ouderkerk a.d. Amstel opgenomen, zo te zien.  Die barmannen zijn zeker net terug uit Den Haag, na het protesteren tegen het rookverbod (;-) In de rust snel even op Reclamewereld.blog.nl gezet (first things first, natuurlijk).

David Beckham, Kevin Garnett, Missy Elliott, Mark Gonzales op Adidas-feestje

This is a cool commercial,” schreef Pahdy93 op YouTube, en gelijk heeft-ie. Met weer een heel oudje liedje, van Franki Valli van de 4 Seasons (Beggin’ you). Adidas (60 jaar) haalt zijn sterren van stal voor een leuk verjaarsfeestje in Adidas Originals. Met David Beckham, Kevin Garnett, Missy Elliott, Russell Simmons, Katy Perry, Ilie Năstase, DMC, Mark Gonzales en vele anderen. Een house party van driestrepenland is het, met  “All the celebrities, athletes, and kids who have helped make us who we are today”. In het tweede filmpje worden bekende gezichten uitgenodigd. Zie ook LANGE VERSIE. Via De Standaard Online.

Even reclame maken voor 50 jaar ‘Kind of Blue’ van Miles Davis

Even reclame maken voor 50 jaar Kind of Blue van Miles Davis e.a., stiekem op deze zaterdagavond. Iets dat eigenlijk geen reclame behoeft, want het beste jazzalbum ooit gemaakt. Niet alleen met Miles Davis, maar ook Julian ‘Cannonball’ Adderley, John Coltrane, Bill Evans, Wynton Kelly, Paul Chambers en Jimmy Cobb. De Collector’s Edition van Columbia/Legacy, een deluxe boxset, bevat het originele album zowel op cd als op vinyl, een cd met de eerste groepsessie van 26 mei 1958, de uitgebreide documentaire “The Making of Kind of Blue” op dvd, een 60 pagina hardcover boek en vele unieke extra’s. Bol.com -waarmee ik geen enkele band heb- verkoopt ‘m voor 65 euro (ex vervoer), maar de ”gewone” cd kost er maar 8 euro. Op bijgaande opname maakt o.m. Herbie Hancock, de latere pianist van Miles, reclame voor Kind of Blue, met deeltjes van Kind of Blue. Daaronder, als contrast een heel veel latere Miles, die als geen ander met zijn tijd meeging, hij speelde bop, cool jazz, maar ook jazzrockfusion: Michael Jackson’s Human Nature. Truly magical!

iPhone-spotje in de ban op Britse tv vanwege ‘misleidende’ snelheidsclaim

De Britse reclamewaakhond, The Advertising Standards Authority/ASA, heeft geoordeeld dat de tv-commercials voor de nieuwe iPhone in hun huidige vorm van de buis moeten. Ze misleiden door te zeggen dat de toegang tot internet ”really fast” is…  PC Pro, zo meldt The Inspiration Room, toonde met deze video hoe, de in de ban gedane commercial er echt uit had moeten zien. Acties duren geen 29 seconden, maar tot zelfs ruim 2 minuten in het echt. Dat is pas overdrijven in de reclame. Het verzet van Apple dat alles relatief was en dat het spotje puur het verschil moest tonen tussen 2G en 3G (UMTS) mocht niet baten; de ASA was onverbiddelijk. Meer over de argumenten over en weer hier.

Hij wil z’n vrouw niet kwijt, maar is verliefd op een oude vriend (spotje)

Sensoor kende ik niet; nu wel, in één klap. Je kunt ze bellen als je in de problemen zit, om je verhaal kwijt te kunnen, samen oplossingen te bedenken of alleen maar even contact te hebben, met goed opgeleide vrijwilligers (0900 0767, overigens kun je ook mailen of chatten). Dit als inleiding voor een aangrijpend, helder en knap bedacht (en gemaakt) filmpje, te zien op Sensoors site/klik. Ik verklap niets. S-W-H heet ‘t verantwoordelijke reclamebureau.

Renault pakt de De Bijenkorf helemaal in vanwege cadeaucards-actie

Bijzondere uiting van Renault in Het Parool gisteren. De Beijenkorf blijkt, met dank aan de computer, geheel ingepakt in dik feestpapier (neutraal, want voor Sinterklaas maar ook voor Kerstmis). Het logo van Renault is goed zichtbaar overal, honderden keren. De Franse Créateur d’automobiles biedt namelijk iets leuks aan bij de aanschaf van een nieuwe Laguna, Mégane of Clio of een van de andere modellen: een cadeaucard met een waarde van tot wel €500 (hoe duurder de auto, hoe hoger enz), in dat warenhuis te besteden uiteraard. ”En dat bovenop alle andere fantastische acties.” Het is stunten geblazen in de automobielbranche, wat alleen nog maar gaat toenemen. Leuk, zo’n creatieve inhaker daarom, en niet alleen maar een prijsactie met grote chocoladeletters gebracht. Afdingen bij de dealer doen we toch wel.

Vistransploft Willep de Vriep doet aan Casual Friday met KPN

Vistransploft Willep de Vriep doet ook aan Casual Friday, leuk. Vrijdag is voor veel ondernemers de ideale dag om zich in zaken te verdiepen waar ze de rest van de week niet aan toe komen, zegt KPN.  Ze laten niet alleen hun das thuis, maar blijken dan ook ICT-zaken te regelen, meldt een persbericht vandaag. Daarop wordt vanaf vandaag ingespeeld met de site Casual Friday, voorzien van, claimt KPN, scherpe aanbiedingen op ICT-gebied. De campagne is weer ontwikkeld door reclamebureau N=5. Om de campagne online te promoten maakte Media Republic een game die via een banner op Hyves kan worden gespeeld.