Archief: oktober 2008

Vrouwen aangesproken door ”authentieke reclame zonder clichés’

Bijna 70 pct van vrouwen identificeert zich niet met reclame, blijkt. Maar wat spreekt ze dan wél aan? Dat is uitgezocht. ''Alleen reclame die authentiek is, begrip toont en clichés vermijdt kan rekenen op sympathie. Er is echter maar weinig reclame die hierin slaagt,'' constateert de ongetwijfeld vrouwelijk bemanning van het in ''vrouwelijke communicatie'' g especialiseerde reclamebureau Nieuw. Ongetwijfeld gaan ze graag aan de slag om te laten zien hoe je de vrouwelijke consument het best verleidt met reclame. Dat is overigens best moeilijk, bleek uit dat onderzoek van bureau Ferro. ''Ze voelen zich onbegrepen en ergeren zich vaak aan reclame-uitingen. Ook de manier waarop vrouwen in reclame worden gerepresenteerd laat te wensen over: vaak te traditioneel of juist te modern, vinden ze. Reclame die vrouwen in zo'n hokje duwt wekt irritatie,'' meldt 't persbericht. Wow, wat moeten er dan kapitalen worden weggekieperd in de media. Als ze gelijk hebben natuurlijk. We zullen Nieuw's campagnes in de gaten houden.

Gouden Loeki 08: kiezen uit tien commercials maand OCTOBER

Kies de drie leukste STER-commercials van OCTOBER
uit bijgaande 10 geselecteerde (zie en stem HIER). Dat kan tot medio november, eind die maand maken de
reclameverkopers van de Publieke Omroep de uitslag bekend.
De drie met de meeste stemmen gaan naar de halve finale van
de Gouden Loeki in december a.s. De drie die voor de vorige maand, SEPTEMBER, verder gingen in de Gouden Loeki-competitie zijn de top 3-spotjes: 1. Centraal Beheer/UFO (reclamebureau DDB), 2. AH/Filmweken (TBWA) en 3. Holland Casino/Hotel (TBWA).

Wat nou kredietcrisis, lekker op de waterglijbaan met Barclaycard

Het is allemaal doom en gloom met die kredietcrisis en verhalen over een naderende recessie, maar Barclaycard -van de bank die ABN-Amro zo graag wilde overnemen, maar werd afgetroefd door Fortis- komt met een heel vrolijke commercial. Heerlijk. Een kantoormedewerker, gespeeld door acteur Robert Wilfort, maakt een lange reis met zijn Barclaycard. De commercial is opgenomen in Rio met als muziek het welbekende Let Your Love Flow van de Bellamy Brothers. De making of van dit filmpje van het Engelse reclamebureau Bartle Bogle Hegarty geeft een goede indruk van wat er allemaal kwam kijken. Via Shots.

Spotje van €8 m. voor Westfield, ‘Europa’s grootste shoppingcentre’

Westfield in west Londen, ooit van gehoord? Ik niet, maar nu wel want de Britten claimen dat dat ''Europa's grootste shopping centre'' is. En bijgaande commercial, gemaakt door reclamebureau Adam & Eve, is het ''duurste spotje ooit'' voor een shopping centre. Ook in Europa, denk ik, en dat wil ik best geloven: de kosten bedroegen omgerekend ruim 8 miljoen euro. Shopping in a new light. Mode liefhebbers voelen zich als motten aangetrokken door het licht van Westfield – en het grote publiek ook, hopen we maar voor het pas geopende winkelcentrum. Via Youtalkmarketing.

 

Cllips uit enge films in Halloween-commercial van retailer HMV

Opgelet, vanavond is het Halloween. Enge clips van The Blair Witch Project, Psycho, Scream and The Shining en nog veel meer maken dragen bij aan deze enge  commercial van de Britse muziek, films en meer verkoper HMV. Ter gelegenheid van Halloween morgenavond en gemaakt door eigen medewerkers en Topaz Digital Media, aldus Youtalk- marketing. Het zinnetje aan het eind plugt horrorfilms. ''Don't go out tonight, dead good DVDs from 5 pounds.'' Uit een jaarlijks onderzoek van HMV bleek dat klanten The Exorcist de ''engste film ooit'' vinden.

DiCaprio, Cruise, Diaz, Dogg, Borat, Timberlake, Roberts: Vote!

Ook de Amerikaanse jeugd moet gaan stemmen op 4 november. Bijna vijf minuten lang zeggen deze bekende Amerikaanse gezichten eerst don't vote en dan, uiteraard Vote! Mèt argumenten, in samenwerking met Google. Zoals Leonardo DiCaprio, die het filmpje produceerde. Maar ook Tom Cruise, Cameron Diaz, Snoop Dogg, Harrison Ford, Julia Roberts, Justin Timberlake, Borat, Will Smith, Scarlett Johansson en anderen… En dat zijn weer andere gezichten, dan die 30 (!) in de vorige filmoproep van DiCaprio c.s.

 

Kredietcrisis en economiekrimp: geen effect op reclamebesteding

Hoera, een groei van bijna 5 pct! Onderzoekbureau Nielsen Media Research had 't enkele weken geleden al aangekondigd op BNR Nieuwsradio's Mediazaken: de kredietcrisis en de onheilspellende berichten over een naderende diepe recessie hebben nog geen invloed gehad op de reclamemarkt in het 3de kwartaal van dit jaar. Maar de effecten worden in het huidige kwartaal waarschijnlijk zichtbaar en zeker in het eerste kwartaal van 2009. NMR's Berry Punt in het persbericht: “Bij een daling van de economische groei of een krimp van de conomie kort en adverteerders vaak als eerste op 't communicatie- budget.” De kredietcrisis heeft echter vooral invloed op het al of niet kunnen doen van investeringen door bedrijven. “De geschiedenis wijst uit dat, met enige vertraging, een daling van de bedrijfsinves- teringen wordt gevolgd door dalende reclamebestedingen.” De bruto reclamebesteding in de media zijn bedroegen 1,36 miljard euro in het derde kwartaal, 4,8 pct meer dan in hetzelfde kwartaal van 2007.

Borsten personeel als reclame-object van Chinees reclamebureau

Sensationeel is het allemaal niet, wel raar. De Chinese vestiging van het -jawel- gerenommeerde Amerikaanse reclamebureaunetwerk BBDO zond dit filmpje de eter in. Medewerkers met de borsten vooruit, die D staat immers voor D cups. De weinig creatieve tekst: ''People say at BBDO, the women are all D cups. Get into a 4A ad agency and see for yourself.'' Blogster Cynical World had een niet mis te verstaan commentaartje: ''Some weird shit from BBDO China.'' Maar misschien hebben we 't niet begrepen, en is dit een grap van creatieven (of we weten niet op basis waarvan Chinese bedrijven doorgaan hun reclamebureaus kiezen, kan ook natuurlijk).

Doet reclametrailer filmvertraging 6e Harry Potter vergeten?

De vraag stellen is 'm beantwoorden, zeggen ze vaak. Toch vraagt het Britse marcomblog Utalkmarketing zijn bezoekers deze week of bijgaande reclametrailer -teaser genoemd- de vertraging die de film Harry Potter en de Halfbloed Prins heeft opgelopen even doet vergeten. Niet dus, maar misschien wakkeren ze er pittige discussie mee aan.