Archief: juli 2008

‘iPhone-killer’ Xperia X1 van SE ziet ze vliegen in slap promofilmpje

Mooi gefilmd, maar verder een weinig zeggende commercial over de nieuwe smartphone van Sony Ericsson, de Experia X1. Achtergrond- muziek is een cover van de Beatles' Magical Mystery Tour. De nogal dikke X1 wordt pas vanaf september verwacht op de Nederlandse markt, maar staat nu al te boek als 'n 'iPhone-killer.' Met Windows Mobile software; typen op hi-res touch screen of op echt toetsenbordje. Wat iPhone ook niet kan/heeft: video's maken, radio met RDS, goede camera. 

Echt waar, boomporno in informercial (Greenpeace heeft last van hitte)

Forest Love. Is Greenpeace gek geworden, vroeg ik mij af na het zien van dit bizarre filmpje over ''bomen-sex.'' Wat valt er nog méér te verzinnen om op te vallen, alles kan immers, op internet. Enfin, ik moest er wel even om glimlachen, wat moeten die cameralieden een lol hebben gehad. En dan dat geluid, bij die parende bomen. Het filmpje is onderdeel van de lobby bij de Europese Gemeenschap om het illegaal rooien van bomen tegen te gaan. Je kunt een petitie ondertekenen en beelden en filmpjes opsturen naar de speciale site. Maar wat valt er hierna nou nog te bedenken? Via Gawker, dat de posting weinig vriendelijke kopte: ''Greenpeace Turns Trees Into Common Whores.''

Rijdende reclamezuilen voor Bijenkorf: primeurtje voor Segways

Een vorm van mobiele marketing grapt vakblad Adformatie hierover. Deze actie van de zeer dure, maar wel erg leuke -en nu in Nederland toegestane- Segway moet toeristen lokken naar de Bijenkorf in Amsterdam. De Segway is daarmee de opvolger van de Smart, die eerder ook zoveel aand acht trok. Maar dit werkt vast nog beter. Een mooie reclameprimeur voor 't sjieke warenhuis. Na afgelopen weekeinde zullen de Segways nog vijf weken op vrijdag en zaterdag in het centrum van Amsterdam rijden. Verantwoordelijk voor de actie: mediabu- reau Initiative ism Promodukties en iGo Concepts.

Ondeugend, maar geestig: fles hobbelt mee in spotje Guinness

Share one with a friend. Or two. Ondeugend, maar erg geestig. Geen idee helaas wie reclamebureau deze zoveelste goeie commercial voor Guinness bier heeft gemaakt; of hoe oud-ie is. Zelfs het land van  herkomst is onduidelijk (er wordt te hard in gewerkt om te praten (:-). Goed ook dat de klant de commercial heeft goedgekeurd; aangenomen, zoals altijd met YouTubefilmpjes, dat-ie ook echt van Guinness is en geen parodie…

Justin Timberlake ster in spotjes eigen kledingmerk William Rast

Zanger Justin Timberlake verandert in een model/acteur in zijn eerste reclamecampagne voor zijn prijzige Amerikaanse kledingmerk William Rast. Vraag me niet waar die naam vandaan komt. Het merk werd al in 2005 in de markt gezet samen met goede vriend Trace Ayala. Er komt een serie korte internetfilmpjes uit binnenkort (check site voor ''online premiere''), rond het thema ''My name is William Rast'', door een eigen

 

Nieuwe campagne SIRE vraagt aandacht voor pleegouders

Een nieuwe campagne van SIRE/Stichting Ideële Reclame die vandaag begint, moet pleegouders in het zonnetje zetten. In Nederland worden ruim 20.000 kinderen tijdelijk opgevangen in een ander gezin. Het aantal pleegouders stijgt, maar het aantal kinderen in nood ook. De campagne richt zich overigens niet op het werven van pleegouders, maar wil pleegouders van nu een groot compliment maken door Nederlanders te laten zien hoe onmisbaar hun rol is, aldus een persbericht. Dat de opvoeding nu eenmaal niet aan een kind zelf overgelaten kan worden, wordt vanuit het perspectief van een kind indringend in beeld gebracht. Dit is de kern van de campagne geworden, met als centraal thema: ‘Je mag van een kind niet verwachten dat het zichzelf opvoedt als de ouders dat even niet kunnen. Pleegouders zijn bijzonder nodig’. Het thema

Digitale televisie werkt meer reclameskippen in de hand – onderzoek

De opmars van digitale tv in Nederland zorgt ervoor dat meer mensen commercials overslaan, zo meldde vakblad Adformatie onlangs op de voorpagina. Uit onderzoek onder 1041 Nederlanders blijkt dat ''een dikke 27 pct'' van de mensen met digitale tv meer reclame is gaan skippen. In totaal 63 pct v an de ondervraagden zegt net zoveel reclame te zien als voorheen. Het werd uitgevoerd door bureau MSI-ACI i.o.v. het blad. Op het kijkgedrag blijkt digi-tv nauwelijks van invloed: 81 pct van de respondenten met een digitaal abo zegt evenveel te kijken. De belangrijkste reden om digi-tv in huis te nemen is een betere beeldkwaliteit (60 pct).

Hard spotje: vuil water kan doden, doe er wat aan zegt World Vision

If you had to wash the dishes with it, bathe in it, drink it – and ask
yourself this question-if you had to give dirty water to those you love
knowing it could kill them, would you?
Stel, je hebt pech gehad bij je geboorte en je bent een van de 1.1 miljard mensen die geregeld vuil water drinken… Wat zou jij doen, vraagt actiegroep World Vision in Engeland. Ze lieten deze pittige, wat te erg overdreven informercial maken door reclamebureau Meteorite. Via The Guardian.

Saddam’s familie smelt voor je ogen in promo nieuwe BBC-serie

Knap gemaakt promotioneel filmpje van 40 seconden voor de nieuwe serie House of Saddam op BBC2. De mini-serie, die vanavond om 22.00 uur Ned. tijd begint, richt zich op het leven van Saddam's in grote weelde badende familieleden. De verantwoordelijke (reclame)bureaus hadden nauwelijks beelden ter beschikking, maar maakten er iets indrukwekkends van, met een goede bijdrage van de gekozen muziek. Langzaam smelten de leden van het ''huis'' van de despoot die 24 jaar aan de macht was in Irak. House of Saddam is ook hier te volgen via de kabel. Saddam zelf wordt gespeeld door de Israelische (!) acteur acteur Igal Naor, die eerder in Munich van Steven Spielberg (2006) optrad. Bron: Utalkmarketing.

Moderne kunst op de fles! Bij biermerk Beck’s in Engeland

      ''Beck’s profileert zich als een bier voor eigentijdse globetrotters, jong en vrij van geest, succesvol en avontuurlijk.'' Meldt de Nederlandse site over dit Duitse exportbiertje. En dat doe je met opvallende kunst- plaatjes in plaats van etiketten, denken ze in Engeland. Als onderdeel van het Canvas-project daar krijgen meer dan 20 miljoen flesjes Beck's kunst erop van studenten en afgestudeerdn van het prestigieuze Engelse Royal College of Art. Beck's -dat Duitse biermerk is overigens in Belgische handen (InBev)- doet al 13 jaar veel door kunst en muziek te ondersteunen in de jacht op primair de jonge mannelijke drinker (aldus Utalkmarketing).