Archief: mei 2008

Wie baby op achterbank verwekt maakt kans op een Dodge Journey

''Schaamteloos, maar wel ontzettend geinig!'' Zo reageerde mijn collega van Zwanger.blog.nl op een Belgisch reclame-stuntje voor de Dodge Journey. Heel begrijpelijk, want nogal onothodox: wie een kindje op de achterbank van de nieuwe Dodge gezinswagens (de site: ''een veelzijdige cross-over met de praktische eigenschappen van een MPV en de veelzijdig- heid van een SUV'') verwekt, maakt kans om de auto over negen maanden gratis mee naar huis te nemen. ''De Belgische importeur probeert zo jonge stelletjes te verleiden om op 14 en 15 juni een 'testritje' te maken in het nieuwe model.''

 

Believe-commercials voor Xbox Halo 3: internationale reclameprijs

Oud-militairen vertellen. Op het internationale reclamefestival in Miami, de Clio Awards heeft deze zeer indrukwekkende serie commercial vol sfeer -en zonder enig geschiet- voor de Microsoft Xbox Halo 3 de allerhoogste onderscheiding gekregen in de categorie tv/cinema: de Grand Clio. Dat festival is net afgelopen. De makers van de knappe Believe-filmpjes Ammo, Hunted en Enemy Weapon (in de overlees): reclamebureau McCann en TAG. Al in september vorig jaar pikten we er (gelukkig) al eentje uit die serie om te laten zien op Reclamewereld.blog.

 

Huntelaar en Van Bronkhorst in EK Voetbal-spotje Super de Boer

Woon ik bijna naast een Super de Boer-vestiging hier in Buitenveldert (Amsterdam), heb ik deze vrolijke oranjecommercial helemaal over 't hoofd gezien… Hier een herkansing dus voor KNVB-sponsor SdP, met -zo houden we Amsterdam en Rotterdam happy- Klaas Jan Huntelaar en Giovanni van Bronkhorst. De making of HIER. Oja, het gaat over munten sparen voor de superselectie.

Battle of the sEKses is EK Voetbal-reclamespel Mediamarkt en LG

Battle of the sEKses (klik HIER om te spelen) heet de voetbalgame annex EK quiz van LG Electronics en Mediamarkt. ''Een spannend EK voetbalspel annex kenniskwiz die een eind maakt aan de vooroordelen rondom vrouwen, mannen en voetbal.'' Spelers maken kans op de nieuwe LG Scarlet Televisie (''de dunste LCD TV ter wereld'') of vele andere prijzen. Dat meldt het blog GamesAds, dat EK Voetbal- gerelateerde advergames of reclamespelletjes verzamelt. EN WAT brengt Mediamarkt als belangrijkste item op zijn site deze maand? Een Samsung-tv… Logisch, niet waar.

Skoep: Albert Heijn’s Welpie-spotje, geestig met héél veel oranje

Hij is leuk, vooral dat oranje vliegtuig met hossende passagiers: AH's Welpie-commercial (Welpies klinkt toch anders . Met dank aan Buzzkruit, blog over onlines campagnes, dat de skoep had (en ons tipte). Want pas a.s. zondag op de tv, zeggen ze. We citeren Buzzkruit voor 't gemak over de opvolger van de Wuppie: ''Filiaalmanager Harry komt Albert Heijn's freebies de Welpies in de anderhalve minuut durende reclame overal tegen. Alles klopt bij Albert Heijn en niet alleen de Welpies zelf, maar ook de ‘Welpies Tune' zouden wel eens een hit kunnen worden.'' Zou zomaar kunnen.

De verboden (!) Centraal Beheer-commercial over Adam en Eva…

Skoep van Adformatie, gebracht t.g.v. hun geheel vernieuwde site: de commercial van Centraal Beheer Achmea (nog met het oude logo) die nooit is vertoond. Herstel, die nooit vertoond mocht worden van de opdrachtgever, afgekeurd dus. In het heerlijke paradijs ontmoet Eva haar Adam, maar Adam blijkt…. Dat dat gevoelig ligt voor de verzekeraar snap ik best natuurlijk. ''Het geloof en homoseksualiteit. Die twee thema's maakten een Centraal Beheer-commercial die eind september vorig jaar de buis op had gemoeten tot de meest controversiële ooit,'' schrijft Adformatie zelf. Maar wel heel erg leuk, vind ik (de makers: reclamebureau DDB Amsterdam, dat er niet gelukkig mee is, dat dit spotje is gepubliceerd).

Onderzoek: ‘Mobiele advertentiemarkt zal jaarlijks 60 pct groeien’

Een explosieve groei van de Europese reclamemarkt voor mobiele reclame van liefst 60 pct per jaar wordt voorspeld door een Ameri- kaans adviesbureau, Arthur D. Little. Vooral de opkomst van snel mobiel Interne t moet de doorbraak verzorgen de komende vier jaar, aldus het persbericht. Nu is nog maar 5 pct van de omzet van mobiele providers afkomstig van reclame, vergeleken met gemiddeld 16 pct voor media in het algemeen. Als de telecom- aanbieders niet opletten, zegt ADL, dan riskeren ze dat Google en Yahoo er met de winst vandoor gaan. Ze moeten nu dus al beginnen met het ontwikkelen van de techniek en de infra- structuur voor de advertenties.

Backpackersliefde: Orange draait het afscheid fraai terug in spot

What if we could live the best moments against? Een erg leuke, ontroerende commercial van Orange, gemaakt door Publicis Conseil in Parijs, dat de aandacht moet vestigen op het geïntroduceerde Rewind TV. Samen met France Télévisions biedt Orange de mogelijkheid veel programma's van een maand eerder mobiel of op de pc terug te zien. Vandaar dat alles teruggedraaid wordt in het in Indiase Goa opgenomen spotje. Via Shots

Is al die vispis oorzaak van de opwarming van de aarde, vraagt spotje

Minder geschikt voor Al Gore-fans! En ook een beetje, uh, goor. Taking the piss, oftewel in de zeik nemen, is precies wat hier gebeurt in dit geestige spotje van het Sydney Aquarium. Komiek Dave Callan legt uit dat de opwarming van de aarde misschien veroorzaakt wordt door … vispis. Gemaakt door reclamebureau M&C Saatchi, eveneens in Sydney. Via Duncan's TV.