Archief: april 2008

IKEA haakt met vrijmarktkleedjes ‘Ivar-kast’ in op Koninginnedag

Helaas, te laat, niet meer beschikbaar bij IKEA, deze erg leuke inhaker voor Koningin- nedag. Een wit kleed voor de vrijmarkt van vandaag, met daarop de afbeelding van een lege kast, de Ivar, waarop de spulletje kunnen kunnen worden geordend, meldde Adfoblog gisteren. De inhaker -die gratis werd uitgedeeld- was bedacht door reclame- bureau TBWA. 

En dan dit nog: iedereen VEEL ORANJEPLEZIER gewenst voor vandaag!
 

 

Gefukt door ‘n pop is Big Brother’s Chanelle in spotje MTV’s Fur TV

Is 't reclame? Ja. Een internetpromotiefilmpje met veel quasi-sex voor de Fur TV-serie van MTV in Engeland (en misschien daarbuiten?) Met in de hoofdrol Britse Big Brother-deelneemster Chanelle Hayes en een … pop. BNN prijst de viral zo aan:
''De prijs voor de allergeilste en coolste viral gaat deze week naar MTV!
Engeland stond op z'n kop om een sekstape van Big Brother deelneemster
Chanelle, maar nu de sekstape uit is… blijkt haar seksbuddy niet wat
je zou verwachten.
'' En over Fur TV: ''Die geschifte serie draait om drie
poppen die samenwonen in een ranzig huisje, van wie het leven alleen
draait om seks, drugs en wijven scoren. Klinkt als een goed idee? Dat
is het ook!
'' Volgens TV.com is hier pop Lapino aan het werk. Dit kunnen we u toch niet onthouden…

Micky Hoogendijk in Amerikaanse serie Scarlet: reclamestunt LG-tv

De Amerikaanse serie Scarlet, waarin Micky Hoogendijk – Goede Tijden Slechte Tijden en Spangen- een rol zou spelen, is niet meer dan een reclamecampagne voor een nieuw soort flatscreen-tv van electronica- concern LG Electronics. Dat bekende de Nederlandse actrice vandaag. LG deed de reclamestunt gisteravond tijdens een besloten feestje in Hollywood uit de doeken, aldus Trouw/Novum. Hoewel al eerder geruchten opdoken over een mogelijke marketingstunt, hield Hoogendijk haar lippen stijf op elkaar. "Ik heb inderdaad meegedaan aan een campagne, maar wat erachter zat, mocht ik natuurlijk niet zeggen", vertelt de 37-jarige actrice. "Het is een wereld- wijde, groot opgezette reclamecampagne, waarvoor ik als Nederlandse pion ben ingeschakeld." Spijt heeft ze niet, dat ze de boel heeft geflest (dat zal financieel dan ook wel erg de moeite waard geweest zijn).

De Audi RS6, de motor en de turnsters – dat alles in prachtspotje

Performance from every part. Hongaarse gymnasten/turnsters schijnen het te zijn, in deze prachtige commercial -alweer- van Audi. Zie de motor ontstaan van een wagen die er zijn mag, de RS6. Voor het filmpje tekende reclamebureau Bartle Bogle Hegarty in Londen. Nog niet zo lang geleden zagen we een (Spaanse) Audi van … draadjes. (NIEUW: de Engelse microsite/KLIK).

Gratis bellen/smsen voor jeugd dankzij reclame: Blyk scoort in VK

Blyk loopt goed. We hebben het over de Engelse mobiele telefoon- dienst voor jongeren van 16-24 die betaald wordt door in deze interessante doelgroep geïnteresseerde adverteerders. Het bedrijf, opgericht door een voormalige Nokia-topman, heeft 100.000 abonnees een half jaar eerder verworven dan gepland. Zeggen ze. Abonnees van d e dienst kunnen maandelijks 217 tekstberichten sturen en 43 minuten gratis bellen, in ruil voor maximaal zes reclameboodschappen per dag (inclusief kortingen en speciale aanbiedingen). Zie filmpje. Bellen ze meer, dan zijn de kosten redelijk. Adverteerders zijn o.m. Xbox, Adidas, Puma en Brylcream. Geclaimd wordt dat er gemiddeld op 29 pct van de boodschappen wordt gereageerd. De dienst hier zou de tweede helft van dit jaar via Vodafone worden aangeboden. Goed nieuws dus. Jongeren lezen al graag gratis kranten, waarom kan dit ook niet gratis, dachten ze bij Blyk.

De lente is er in erg aardig spotje voor Engelse warenhuis John Lewis

The ad aims to give our customers inspiration and to help them see their
home in a new light.
” Zegt de man van het Britse warenhuis John Lewis, en dat lukt goed. Erg aantrekkelijke commercial van reclame- bureau Lowe in Londen, met als locatie een soort theater, waarin vier producten op een hele aparte vorm van  aandacht krijgen met eventueel soorten achtergrondmuziek. Via Youtalkmarketing

Ketchup en chocolade helemaal witwassen met Bonuxreclame

Deze leuke printuitingen voor waspoeder Bonux, gemaakt door reclamebureau Leo Burnett in België, zijn gekozen tot ''campagne van de maand'' door het Belgische vakblad Media Marketing. Ik zie bij dat bureau slechts Dreft als klant en neem maar even aan dat dat merk echt bestaat (een site ervan kon ik niet vinden). Zou dit soms speciaal gemaakt zijn om naar een reclamefestival te sturen (want chocolate is noch Vlaams, noch Frans)? Tja. Via De Standaard Online.

Barack en Hillary hebben al €70 miljoen besteed aan tv-reclame

Het moet toch ineens weer goed gaan met de Amerikaanse tv-zenders. De Olympische Spelen komen er nog aan en nooit eerder in de geschiedenis hebben Amerikaanse presidentskandidaten zoveel geld uitgegeven aan reclamespotjes. Meldt het ANP op basis van onderzoek door TNS Media Intelligence. De democratische partij is totaal verscheurd, maar Barack Obama en Hillary Clinton adverteren vrolijk verder. Ze hebben gezamenlijk al meer dan 70 miljoen euro besteed (Obama 45 miljoen, Hillary ''slechts'' 25 m.). En nóg weten we de afloop niet. De superdelegates moeten waarschijnlijk beslissen, dat wordt dan gelukkig 1-op-1-marketing, lekker goedkoop. Oja, de republikeinse presidentskandidaat John McCain heeft peanuts besteed aan reclamespotjes (6 miljoen euro), maar die heeft de nominatie natuurlijk al op zak.