Archief: maart 2008

‘Bekende Nederlanders benaderen Robijn om in spotje te komen’

Sonja Bakker maakt reclame voor Robijn Klein & Krachtig, maar heel wat bekende Nederlanders gingen haar voor. We noemen Irene Moors, Jules Deelder, Leco van Zadelhoff, Ilse de Lange en Hans Klok. De langlopende campagne blijkt zeer succesvol voor het Unilever-merk. ''Tegenwoordig komt het zelfs voor dat bekende Nederlanders ons benaderen om een rol te mogen spelen in de campagne,'' zei Yolanda de Vries van het verantwoordelijke reclame- bureau UbachsWisbrun/JWT onlangs in Het Parool. We zouden zo graag weten WIE … En vooral wie er werd afgewezen en waarom, maar dat krijgen we natuurlijk nooit te horen.

De vloekenpot, erg geestige commercial van biermerk Bud Light

Voor leuke Amerikaanse commercials moet je steeds vaker bij merkmerk Bud Light zijn, vervaardigd door DDB. Deze, van een jaar geleden, hebben we toen gemist, maar hier is gelukkig de swear jar, dankzij FreshCreation. De receptioniste vertelt wat er met het geld van de vloekenpot wordt gekocht… Dit was de vorige leuke van Bud Light, toen kreeg je röntgenogen als je dat spul dronk.

Help, een gat in de rijweg, remmen! Reclame schokbrekerfabrikant

Heel effectieve reclame voor schokbrekers: een gat in de rijweg, hard remmen of ontwijken … gevaarlijk! Maar wat blijkt, als je over deze gaten rijdt? Feels like Pioneer Suspension. Geintje van deze schok- brekerfabriek in India (en bureau Y&R Everest), die stickers ontwikkelde die op de weg worden geplakt waardoor het net lijkt of je een flinke klapper gaat maken, aldus De Telegraaf. ''Maar als je tot je eigen verbazing zonder 'boink' over het gat rijdt, zie je de tekst dat je 'zo' rijdt als er Pioneers onder je auto zitten. En de Pioneer cd-speler slaat zeker niet over..'' 

 

Man met capuchon lijkt bedreigend, maar wil iets anders, dood zijn

Een indringende Britse COMMERCIAL vestigt de aandacht op zelfmoord. Maar niet alleen daarop, ook op vooroordelen. Een filmpje over een man met de capuchon en bijna-ontmoeting op het dak van een parkeergarage. Opdrachtgever is de Britse hulporganisatie CALM, dat staat voor the Campaign Against Living Miserably. Iedereen van 15-35 jaar wordt bijgestaan met hulp. Het filmpje is gemaakt door reclamebureau Ogilvy in Londen. Via Duncan's TV.

Brullende leeuwenkoppromotie in EK Voetbalstrijd van ING/Postbank

Het Oranje legioen begint zich op te maken voor het EK Voetbal deze zomer en de eerste promoties dienen zich aan. Adfoblog wijst op de (gezamenlijke) leeuwen van ING en de Postbank, die ''Aanvalluhhh…!'' brullen als je op z'n hun snuiten drukt. De EK Leeuwenkop is gratis bij aanvraag van een Postbank (Gold)card of bij vijf betalingen van vijftig euro met de ING Card of Postbank (Gold)Card.  Het bureau dat het  bedacht is C+R, opdrachtgever ING Direct.

Mannenlid lid als slang in enge spot tegen seksueel misbruik kinderen

Een eng filmpje, wat lang, maar duidelijk genoeg, uit Duitsland. Hulp- organisatie Dunkelziffer confronteert kijkers met een phallusachtige slang die seksueel misbruikte meisjes en vrouwen nooit met rust laat. Tenzij hun trauma wordt verholpen. ''If sexually abused children never get help, they never outgrow their trauma.'' Red Rabbit was het verant- woordelijke reclamebureau. Via Duncan's TV

Razende benzinepompen jagen op de Renault Mégane 2.0 dCI

Uit de oude doos, want al te zien geweest in Nederland. Maar toch een leuk bedachte commercial, met een heel duidelijke boodschap van Renault. (Oude) benzinepompen worden gek, en zetten -uiteraard vergeefs- de achtervolging in, als ze de nieuwe Mégane 2.0 dCI zien langskomen. Less consumption, more power. Van het reclamebureau Publicis.

LiveLeak stopt Wilders’ Fitna: ‘te duur, maar wel dubbele reclame zo’

LiveLeak heeft het bijzonder goed bekeken, zegt mijn collega Victor G. B. Peters van Nieuwemedia.blog.nl. Tweemaal publiciteit voor de prijs van één. ''Ik geloof geen biet van het verhaal over de persoonlijke bedreigingen. LiveLeak heeft optimaal geprofiteerd van Fitna als reclame- middel, maar ziet de hoge kosten van verdere hosting niet zitten. Dus wa t gedaan: nogmaals gratis reclame maken voor de 'hogere doelen' die LiveLeak zichzelf gesteld heeft en meteen afrekenen met de hoge traffic.'' Natuurlijk is het maar giswerk, geeft Peters grif toe, ''maar geen enkel groot netwerk als LiveLeak zou zich laten ringeloren door anonieme bedreigingen, als die al geuit zijn.'' Nu heeft LiveLeak voor ongeveer 10.000 Euro aan kosten voor traffic en extra servercapaciteit