Archief: november 2007

Goed nieuws: geen slecht nieuws over leenreclame in printmedia

Eindelijk eens goed nieuws over leenreclame. Advertenties van aanbieders van krediet in kranten en tijdschriften vol- doen ''in de meeste gevallen''  aan de eisen. Slechts in een enkel geval schieten deze reclames te kort. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), meldt deze organisatie zelf. Het betrof 63 gedrukte krediet- advertenties van aanbieders van krediet, voornamelijk banken. ''De AFM is zeer verheugd met het feit dat aanbieders van krediet zich bij het reclame maken aan de geldende reclame-eisen houden.'' Zo

Met goudvisje praten via nieuw mobieltje, dankzij reclame van LG

Call the fish. LG bracht in de VS een waterdichte mobiele telefoon uit die ook nog tegen een stootje kan. Hij ziet er niet uit, maar de reclame die ervoor bedacht is, is wel geestig. Wat je weer niet kunt zeggen van die vreselijke naam van dat ding, de G'zOne Type-V (demo), vindt ook Cop yranter. Hij heeft een 2 megapixel camera, zodat je onder water niet alleen kunt bellen met vissen (nuttig!), maar ook foto's nemen (maar niet dieper dan een halve meter, graag). Wat mij deed denken aan deze erg grappige, van de buis gehaalde commercial deed denken. De G'zOne Type-V heeft geen mp3-speler, da's weer pech voor die goudvis.

Sluikreclame voor Sponsorloterij leidt tot boete voor TROS

Het Commissariaat voor de Media (CvdM)heeft de TROS een boete van € 50.000,- opgelegd. Dit omdat de omroep in de program- ma's Lingo, De Lingo Bingo Show en De Grootste Bingo Ooit reclame heeft gemaakt voor de Sponsor- loterij. Dit gebeurde door het tonen en vermelden van naam, beeldmerk en product (loten) van de Sponsorloterij en door oproepen tot deelname aan de loterij en het activeren van de loten. De mediawaakhond is vindt dat er sprake is van sluikreclame met grote nadruk. De sluikreclame

Help, de headhunter haakt iemand’s hoofd eraf (in commercial)

Rave Recruitment heeft een bloedige internetcommercial, een viral ontwikkeld, waarin het begrip headhunter/koppensneller letterlijk wordt genomen. Hun boodschap is angstaanjagend duidelijk: Let us do the headhunting. Het is waarschijnlijk in het Engels gemaakt om het internationale rondmailen te bevorderen. Goed voor de naamsbe- kendheid, maar ik zou wel graag willen horen of dit professioneel gemaakte filmpje Rave ook meer klanten oplevert. Via Bizz.nl.

Japans behamerk Maruko tuigt mannenkoppen flink toe in reclame

Wat zijn dit voor rare plaatjes. Lang verhaal. Dit zijn Japanse advertenties voor een eveneens Japans beha-merk, Maruko geheten. De Amerikaanse site Copyranter hielp met de vertaling uit het Japans voor de tekst onderin: Maruko. Beha's die je borsten groter doen lijken. Da's deel 1 van het verhaal. Deel twee, vertelt Copyranter: hier is sprake van een bronski… Een Amerikaanse term, uit stripjoints afkomstig, waar je voor 5 dollar je hoofd mag laten samenknijpen door vrouwenborsten. Vandaar die ingedeukte mannenkoppen. Deel 3, geen idee waarom voor zulke enge typetjes is gekozen. Japan's wree d? Ook Maruko's vrouwelijke modellen zijn westers, vreemd genoeg, maar zien er veel beter uit. Een bronski (hoe vertaal je dat in het Nederlands???) is toch een leuke ervaring… En deel 4 ten slote, het Japanse bureau het Asatsu DK. Lijkt een geintje allemaal, is het niet (geloof ik).

Van Dierenpartij moeten ‘stigmatiserende terrorismespotjes’ van tv

Het kabinet moet spotjes van Postbus 51 tegen terrorisme niet uitzenden. Dat wil de partij voor de Dieren (PvdD), zo liet de partij wo ensdag weten op de site. De partij vindt de spotjes stigmatiserend omdat dierenrechtenactivisme ,,wordt aangemerkt als terroristisch''. Volgens de partij zei minister Guusje Ter Horst (Binnenlandse Zaken) eerder dat er geen enkele reden is om aan te nemen dat 'activiteiten die onder het dierenactivisme gerangschikt kunnen worden, aanleiding kunnen zijn tot terroristische acties'. 

Super de Boer strikt dietgoeroe Sonja Bakker voor reclame in winkels

Mijn dag kan niet meer stuk. Bij mij om de hoek waar ik woon is een Super de Boer en wat lees ik? Dieetgoeroe Sonja Bakker heeft met deze supermarktketen een exclusieve meerjarige reclame-overeen- komst gesloten. In de supermarktketen begint op 1 december een grote gezondheidscampagne waarin Bakker centraal staat, meldt o.m. Adformatie. Super de Boer gaat op producten die de Alkmaarse in haar populaire boeken aanprijst stickers plakken met de tekst ‘Aanbevolen door Sonja'. Eerder al werkte Sonja samen met de ketens Vomar, Dekamarkt en Jan Linders.

Sinterklaas inhaakadvertentie Hertog IJs: Roomijs Speculaas maken

In België wordt er geknokt over de vraag wie het eerst speculaaspasta heeft ontwikkeld, als smeersel op het brood. In Nederland heeft Unilever- merk Hertog IJs vast even geëxpe- rimenteerd met speculaasijs voor Sinterklaas en gedacht: nee, bah! En wat beters ermee bedacht, als inhaker, compleet met inhaak- advertentie in de krant vandaag. Op rijm: Een beetje Sinterklaas… maakt zèlf z'n Roomijs Speculaas. Dus: koop het en doe er ''de lekkerste speculaas- brokken met amandel'' bij. Gaan we proberen. Doorgaans kieper ik er wat Crème de Cassis over.