Archief: september 2007

Beha-commercials in de ban in China, maar deze niet natuurlijk niet

Na de recente ban van de Chinese autoriteiten op ''seksueel provoce- rende'' programma's op televisie, wordt nu de reclame aangepakt. Dat meldt nieuwssite CNBC. Sexy commercials voor beha's en lingerie moeten van de buis, maar bijvoorbeeld ook spotjes met beroemd- heden die geneesmiddelen aanprijzen zijn gesneuveld. Het Britse blog Chimpblog toverde uit het archief van een jaar geleden een cryptische Chinese commercial voor H2O-beha's die ongetwijfeld nog wél vertoond mag worden (tenzij blote benen daar ook in de ban gaan). Ik geloof dat ik 'm snap; wel grappig.

Droogzwemmer maakt reclame voor Discovery’s London Ink-show

Spectaculaire promoties luidden de nieuwe Britse reality show ''London Ink” van Discovery Channel in. Ondermeer deze giga droogzwemmer nabij Tower Bridge langs de zuidelijke oever van de Thames. De foto is in zonniger tijden genomen, de afgelopen zomer. Daaronder nog zo'n reus, die een pasfoto wil laten maken in Victoria Station. Binnen via Brainwash.

Ondeugend adverteren: ‘Tanken bij Tango, plassen bij Shell’

Benzinestations van Tango, bestaan die eigenlijk nog, dacht ik laatst. Ja hoor. ''Tanken bij Tango, plassen bij Shell'' schreeuwt de dagbladadvertentie mij vandaag toe. Ondeugend, maar geen vergelijkende reclame (zie ook COMMERCIAL), kan dus door de beugel bij de reclamewaak- hond. Tango heeft 100 tanksta- tions (onbemand), zo blijkt. No frills: dus je moet behalve plassen ook winkelen & bladen kopen bij Shell,  BP, Esso, enzovoorts. Maar Tango claimt wel dat je er 4,50 euro per liter goed- koper af bent. ''Da's echt geld'', besluit de tekst (ofwel 9 cent per liter, t.o.v. de landelijk adviesprijzen, die, maar dat staat er natuurlijk niet bij, bijna altijd hoger zijn dan de aan de niet-Tangopomp gehanteerde prijzen). 

Jezus als hippy die babes oppikt in Belgisch spotje voor Plug TV

Zou er ook een versie van de Profeet Mohammed komen, zouden ze dat aandurven bij het Belgische Plug TV? Katholieke kerkleiders in België zijn namelijk boos over een tv-commercial waarin Jezus wordt afgebeeld als een dikke hippie die wonderen verricht en sexy meiden oppikt in de disco, meldt Adfoblog. "Om Jezus te zien afgebeeld als een puberale nietsnut, dat gaat voorbij aan de grenzen van respectabiliteit'', luidt de kritiek. RTL zendt het reclamespotje, ter promotie van Plug TV, uit op de Belgische televisie. Vrijdag liet de Belgisch reclamewaakhond weten dat het spotje een kwestie van 'goede smaak' is, goedgekeurd dus. Terecht?

Paddington in Marmite-reclame veroorzaakt mediarel in Engeland

Mediarel in Engeland, waar de grote troetelbeer, Paddington, is gevallen -in de reclame dan- voor Marmite, het niet zo lekkere broodsmeersel van gistmeel van Unilever. Terwijl Paddington altijd boterhammen met marmelade eet… En dat pikken de Britse media niet. Maar ook marmelademaker Dundee is boos, meldt het Britse blad Metro. ''Paddington is in de uitverkoop gedaan, het is een zeer trieste dag voor marmelade,'' zegt een woordvoerder. ''Die aasgieren uit de reclamewereld storten zich weer op ons erfgoed'', schreef een columnist, zo meldt Adformatie. Paddington met Marmite? ''Dat is alsof je Beckham rugby laat spelen.'' Unilever laat weten: 'The Marmite brand and Paddington Bear are British institutions and have broad appeal, transcen- ding generations.'  De merkeigenaar tenslotte: ''Paddington zal nooit zijn marmelade opgeven, maar is wel kien om iets nieuws uit te proberen. Dus gaf hij toestemming voor deze campagne.'' Benieuwd of de campagne wordt teruggetrokken na alle protesten.

Winkels tijdelijk dicht in internetfilmpje Bijenkorf over de Dolle Dagen

De middenstand gaat er even tussenuit, de klant is even elders. Want de Drie Dolle Dagen van de Bijenkorf -12 filialen- komen er weer aan. De winkeleigenaren zullen toch niet boos worden van zo'n grappig filmpje? Je weet maar nooit tegenwoordig. Het is de eerste keer dat het warenhuis de DDD (oktober 4-6) online met een filmpje aankondigt, zeggen de makers, Yune geheten. 

Condoom paradeert als slak in Delay Condom-spotje van Durex

Leve de slakkengang. Geestig bedachte Engelse commercial, die goed duidelijk maakt wat er nieuw is aan het nieuwste condoom van Durex Performance, de Delay Condom. Maker van 't spotje is reclamebureau McCann. De nieuwe condoom verbetert de sexuele prestatie van de man (claimen ze) en bevat bij al dat rubber als glijmiddel benzocaïne, een geneesmiddel (ja,ja) dat de huid verdooft, waardoor de zaadlozing wordt uitgesteld (claimen ze)…

Ambtenaren in spe vinden ‘Werken bij het Rijk’-campagne niet cool

Een nieuwe campagne van ‘Werken bij het Rijk' moet jonge, hoogop- geleide mensen naar de rijksoverheid lokken. Maar schoolgaande jongeren – de ambtenaren van de toekomst – vinden dergelijke campagn es vooral suf en verre van cool. Dat laatste blijkt uit een online-onderzoek van educatieve uitgeverij Malmberg, waaraan ruim vijfhonderd scholieren meededen. Jongeren blijken de wervingscampagnes van de overheid weliswaar aardig goed te kennen, maar de waardering ervoor is relatief laag, zo meldt de site van het blad Binnenlands Bestuur. De nieuwe campagne ‘Werken bij het Rijk' is te herkennen aan

Cobra’s likken ijsjes (!) in spotje van Microsoft’s ‘iPod-killer’ Zune

Rare (Amerikaanse) commercial. Voor de Zune, alleen nog te koop in de VS, die de grote concurrent moet worden van de iPod… Maar in de verste verte nog niet is. Melt down heet dit spotje, over twee cobra's in de woestijn, die dreigen te gaan vechten om een … snel smeltend ijsje. Maar ze komen er samen wel uit. Dat is delen. Dat is wat Zune te bieden heeft, delen (want dan word je beloond en vallen er nog veel meer ijsjes uit de hemel). Deel de Zune dan, ja, met Windowsplatforms en Xbox, verder niet hoor. Valt wel mee dus. We hadden al eerder een Zune-filmpje, met schattig schietende vliegtuigjes. Hier werd, door Applefans, de Zune belachelijk gemaakt.

Prachtige vrouwenbillen misbruikt als reclame voor Duitse carrièresite

Prachtige billen, daar niet van, maar alleen maar ''gebruikt'' om aandacht te trekken voor de carrièresite van de Technische Universiteit van München. Slaat dus nergens op. Maar een Amerikaans blog vindt de Eigenlijk zijn we een serieus-poster, die in de metro in die Duitse stad hangt, misschien wel een onderscheiding waard. Want: The most blatantly gratuitous use of an ass in an ad ever? Stemmen  kan  op Copyranter