Archief: augustus 2007

Gratis hits op je pc, met gesponsorde Musicovery interactive webradio

Interactive webradio Musicovery -een streaming jukebox- is mijn nieuwe superspeeltje op de computer. Helemaal cool. Pas ontdekt, misschien voor sommige Reclamewereldwatchers niet nieuw, kan zijn. Allerlei soorten muziek (18, van world tot jazz, van metal tot reggae, van r&b to disco, van latin tot funk en ga zo maar door), allerlei hits, veel bekende namen/nummers. En je kunt het soort muziek kiezen, per genre, afhankelijk van je mood (energetic, positive, calm, dark). En kunt ook terug in de tijd! Hoe dat wordt betaald? Met sponsoring van de individuele nummers, zo zag ik bedrijven als Amazon en eBay langskomen. Ik probeer nog uit te zoeken wie er achter dat verrassende Musicovery zit, boeiend.

Nieuwe zender Het Gesprek brengt 6-7 minuten reclame per uur

De nieuwe analoge en digitale tv-zender Het Gesprek, dat mikt op het jaarlijks uitzenden van -hou je vast- rond 2000 interviews- drijft alleen op reclame-inkomsten. Maar reclame wordt bescheiden gebracht, als ''omlijsting'' van de interviewprogramma's, op het uur (mooi zapmo- ment dus) en dan in totaal 6-7 minuten. Het 'opiniërende tv-station', dat vanaf 2 october te zien is via kabel en internet -met een geclaimd bereikt van zes miljoen huishou- dens- zendt wel 24 uur per dag uit. Uniek in de wereld. Wervingsbureau E-Power kreeg ''zeer positieve reacties'' van potentiële adverteerders over de nieuwe commerciële zender. Maar dat is nog geen jaarcontract. En ik maar denken dat de belangstelling voor interviews al geruime tijd tanende is, omdat weinig talking heads meer wat te zeggen hebben, of durven te zeggen. In het openbaar dan. De initiatiefnemers,

Pro-Bush spot van oorlogsveteraan-zonder-benen: ‘No time to quit’

Irak-veteranen en hun gezinnen spelen de een belangrijke rol in een nieuwe pro-war reclamecampagne van 15 miljoen dollar in de VS. Erachter zit een groepering die Freedom's Watch heet, opgericht door diverse oud-leden van de regering van George Bush (''dedicated to fighting to protect the ideals and issues that keep America strong and prosperous.'') Bijgaand spotje met John Kriesel, die beide benen verloor in Irak, is heftig. De oorlog in Irak en Afghanistan, tegen de terroristen, moet dooorgaan van hem. ''If we pull out now, all I have given in sacri- fice will mean nothing.'' Knappe propaganda, moet kunnen. Helaas zijn de makers niet bekend. Meer spotjes en meer over die politieke pressiegroep HIER. Via Adfreak en Amerika.blog.

Reclame mannenondergoed JBS gestopt, ‘discrimineert’ vrouwen

Het Deense JBS maakt ondergoed voor mannen en houdt wel van provocerende reclame (ZIE COMMERCIAL). Het bovenste plaatje is uit de serie van de nieuwe campagne, het onderste van de oude (tekst: Men don't want to look at naked men). Een van de twee campagnes is door Deense consumentenorganisatie Forbrukerombudet (hun ombudsman … of misschien wel vrouw) in de ban gedaan als discriminerend voor vrouwen. Welke? Dan even verder lezen…

Ajax’ Huntelaar, Emanuelson, Sneijder met Nike, nog belangstelling?

Na gisteravond moet ik de naam Ajax misschien maar even niet meer noemen, mijn kater is in ieder geval groot, héél erg groot. Toch maar even gekeken naar deze opbeurende, grappige internetfilmpjes van Nike Football, met Klaas-Jan Huntelaar, Urby Emanuelson (oh, zat-ie daar met z'n gedachten) en Wesley Sneijder. Plus het nachtelijke Adios Amsterdam/klikHIER afscheidsfilmpje van Wesley, nu Real Madrid. Ver- der helemaal Amsterdam: dollen aan de grachten (bijgaand), in de lift/klikHIER en handtekeningen/klikHIER. Oja, het gaat om de handel natuurlijk, om Nike's nieuwe Total 90 Laser-kiksen. Onderdeel van de Put it where you want it-campagne. Allemaal op YouTube, opgepikt via Adverblog

Plus Retail sponsor van nieuwe Eredivisie voetbalvrouwen

Plus Retail, sinds 2005 Official Partner van Eredivisie Voetbal, verbindt zich voor een jaar, met een optie voor twee jaar, als sponsor van de nieuwe eredivisie voor vrouwen. H et bedrijf nam 80 Edah's over en verwacht vol- gend jaar 300 of meer aange- sloten supermarkten te hebben in Neder- land. De Eredivisie voor vrouwen, met zes clubs -waarbij de meeste bekende grote clubs vooralsnog ontbreken- is gisteravond van start gegaan met FC Twente-SC Heerenveen (2-3). Ook voetbalvrouwen van Ado Den Haag, Willem ll, FC Utrecht en AZ spelen in de nieuwe competitie.

Etages worden kilo’s in de Belgische reclamelift van WeightWatchers

Fed up with the yoyo effect of most diets? Zegt deze Belgische reclame voor een Belgische opdrachtgever (Weight- Watchers). Vertaald voor consumptie door buitenlandse media? Of bestemd voor -en makkelijk toepasbaar in- meer landen dan alleen België. Kan ook. Maar een prima idee en daar gaat het om. De etages worden kilo's, die stijgen en dalen. Knappe liftjob van bureau Duval Guillaume, via AdGoodness.

Enrique Iglesias $1 m. geboden om ‘kleine condooms’ te promoten

Is dit allemaal een geintje, een hoax? Moeilijk achter te komen. Volgens mij is dit bericht niet serieus, maar wel grappig. Een heleboel media melden dat Lifestyle Condoms zanger Enrique Iglesias een miljoen dollar heeft geboden om reclame te maken voor kleine condooms, als model. Waarom nou net deze hunk danwel? Tegen het Amerikaanse blad Esquire zou hij gezegd hebben: "I can never find extra-small condoms, and I know it's really embarrassing for people – you know, from experience." Nee, dat moet een geintje zijn geweest van de vriend van tennis ster Anna Kournikova. Teleurstellend voor site Artcondoms. ''Getting celebri- ties to cop to their cock size would be a tremendous step forward in both the marketing of condoms as well as the health of societies' views on sex.''

Vrouwen geïrriteerd door Twingo-reclame met ‘aanbidders-brief‘

,,Hey lieffie, hoe gaat 't? Tijdje geleden dat ik je gesproken heb.'' Een reclamecampagne voor de nieuwe Renault Twingo is Twingo-rijders, vooral vrouwen, in het verkeerde keelgat geschoten. Meldt De Telegraaf vanda ag op de voorpagina (!). Renault kreeg 400 klachten, de Reclame Code Commissie 25, aldus het AD. Wel een aardig verhaaltje. Vrouwelijke eigenaren van de ‘'oude'' Twingo kregen onlangs een anonieme brief die deed voorkomen alsof ze een geheime minnaar hadden. Nu blijkt het de Renault-dealer te zijn. En veel vrouwen vonden dat helemaal niet leuk, zo blijkt. Want… hoe leg je dat uit?

Christijan Albers’ tankbeurtblunder en de inhaker van Cup-a-Soup

4 uur Cup-a-Soup. Dat zouden meer mensen moeten doen. Alweer bijna twee maanden oud, deze dagbladinhaker. Maar te sterk om hier niet getoond te worden. En hij stond alleen in het AD, dus niet iedereen zal deze uiting gezien hebben. N.a.v. de blunder van Christijan Albers, die te vroeg wegreed na een tankbeurt met zijn Formule 1-bolide, kwam het soepmerk ermee op 3 juli in het AD, meldt marketingorganisatie Cebuco. Zie dat prachtige, behulpzame handje links. Goed van Unilever dus, goed voor het medium dagbladen (en van de maker bureau TBWA). ''Door de korte aanlevertijden kun je in dagbladen dan ook snel aansluiten op het nieuws van de dag. De advertentie vormt dan als het ware een aanvulling op de redactie.'' Aldus de tevreden dagbladmar- keteers. En zo kweek je weer extra sympathie voor het merk. Every- body happy, ook de krant (behalve Albers).  En de tv ook (dank AJT), zie deze hilarische inhaakcommercial.